Nieuws

Google Maps werkt nu offline op alle Wear OS-horloges

Google Maps offline Wear OS
© Google
Gebruik je Google Maps op je smartwatch met Wear OS om te navigeren? Voortaan heb je daar geen internetverbinding voor nodig.

De Android- en iOS-versies van Google Maps bieden al jaren een ‘offline modus’, waarmee je kunt navigeren zonder dataverbinding. Dit is handig wanneer je in het buitenland op vakantie bent of als je mobiele databundel beperkt is. Deze functie komt nu ook naar Wear OS, waardoor het mogelijk wordt om offline te navigeren via je horloge. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je wandelt in een gebied zonder dataverbinding. Daarnaast biedt Maps op Wear OS nu ook fietsnavigatie.

Offline navigeren op Wear OS

Dit verhaal klinkt misschien bekend, want offline navigatie is niet helemaal nieuw voor Wear OS. Sinds kort was het mogelijk om offline te navigeren op de Google Pixel Watch 3, maar deze functionaliteit wordt nu uitgebreid. Net als bij de Pixel-smartwatch, beheer je de offline kaarten voor elk ander Wear OS-horloge via je smartphone. Zo kun je via je smartphone nieuwe gebieden toevoegen voor offline navigatie. Kaarten die je niet meer gebruikt, kun je verwijderen vanaf je smartwatch om ruimte te besparen.

Wanneer je offline navigeert met Maps, verschijnt er een cloudicoontje. Zorg er uiteraard voor dat je de kaarten op tijd downloadt, want als je geen mobiele data meer hebt, kun je ze niet meer ophalen. Ga je op reis naar een onbekend gebied? Download de kaart dan voordat je vertrekt om problemen te voorkomen.

Welke smartwatches werken met offline kaarten?

Het gaat in elk geval om alle Google Pixel-horloges en recente Galaxy Watch-modellen, waaronder de Galaxy Watch 3. Als je Wear OS-horloge draait op versie 3 of hoger, komt de functie waarschijnlijk voor jou beschikbaar. Installeer hiervoor de meest recente Maps-versie via de Google Play Store op je smartwatch.

Nieuwe functies voor Android

De Maps-upgrade maakt deel uit van Googles ‘feature drop’ voor september, waarin ook een aantal andere Android-updates aan bod komen. Zo zijn er updates voor TalkBack, de schermlezer in Android. Deze krijgt voortaan toegang tot de rekenkracht van Gemini om betere omschrijvingen van afbeeldingen te genereren. Dit kunnen afbeeldingen zijn op een website, maar ook in de galerij-app op je smartphone.

Daarnaast kan Circle to Search je nu helpen bij het herkennen van muziek. Hiervoor tik je op het ‘muziek’-icoontje in CtS. Zo kun je bijvoorbeeld achterhalen welke muziek er in een TikTok-video wordt afgespeeld. Googles AI zal proberen het nummer te identificeren en verwijst, indien beschikbaar, zelfs door naar de YouTube-video van het nummer.

Ten slotte krijgt Chrome een luistermodus. Wie liever naar tekst luistert in plaats van deze te lezen, kan de luisterknop in Chrome op Android activeren. Het is zelfs mogelijk om de afspeelsnelheid en het type stem aan te passen.

googlegoogle mapsGoogle Pixel Watch 3Wear OS

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen