Nieuws

Spotify’s steeds veranderende ‘daylist’ is nu wereldwijd beschikbaar

Spotify daylist
© Spotify
De 'daylist' is een automatisch gegenereerde afspeellijst die op elk moment van de dag muziek voorschotelt die je graag luistert.

Een tijdje geleden bracht Spotify een nieuwe functie uit, de zogenaamde ‘daylist’. De functie lijkt sterkt op de mixes die de muziekapp reeds voorschotelt, maar de daylist wordt continu bijgewerkt door een AI-algoritme. Dat kijkt naar je luistergedrag op verschillende momenten en probeert op basis daarvan een afspeellijst samen te stellen. De functie is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar.

Enorm populair

Die afspeellijst wordt gedurende de dag meerdere keren aangepast. Dit met de logica dat je stemming doorheen de dag verandert, en dat de muziek die je wil luisteren daardoor ook verandert. De functie moet het makkelijk maken om muziek te vinden die je, op eender welk moment, aangenaam vindt om naar te luisteren. Volgens de statistieken van Spotify smullen gebruikers daar al een tijdje van. Ongeveer 70% van alle luisteraars die de daylist activeerden, luistert daar minstens eenmaal per week naar. Dat maakt het één van de meest populaire functies om nieuwe muziek mee te ontdekken.

De lijst laat meteen weten wanneer die verandert.

Bovendien ziet Spotify ook dat gebruikers massaal hun daylist delen: het is de vaakst gedeelde persoonlijke lijst in de app. Daardoor waren heel wat gebruikers, die de functie zelf nog niet konden gebruiken, er erg nieuwsgierig naar. Dat hoeft nu niet meer: je kan de Spotify-app openen en je daylist meteen activeren.

Daylist tevoorschijn halen

De daylist verschijnt normaal gezien automatisch in de Made For You Hub, laat Spotify weten. Zie je daar niets verschijnen? Dan raadt de muziekapp aan om de zoekfunctie te gebruiken, en daar naar ‘daylist’ te zoeken. Gebruik je Spotify op je pc? Dan kan je surfen naar spotify.com/daylist om de lijst meteen te ontgrendelen.

Vind je de daylist niet terug? Dan zal je de app even in het Engels moeten zetten. De functie werkt namelijk nog niet in het Nederlands. Je kan de taal van de app veranderen door linksboven in de app op je profielfoto te klikken, en dan naar ‘Settings and privacy’ te navigeren. Daar druk je op ‘Content and display’, en nadien onderaan op ‘App language’ om de taal aan te passen.

Uitgelicht artikel Spotify shuffle Spotify onder vuur: shuffle werkt niet naar behoren
aimuziekontspanningspotify

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600