Nieuws

Microsoft stoomt publiek klaar voor “tweede fase” van Copilot 365

Windows 10 Copilot
© Johnyvino Photo Library / Unsplash
Microsoft komt binnenkort met nieuwigheden voor Copilot 365. De lancering van nieuwe functies valt te volgen via LinkedIn.

Ondertussen biedt Microsoft al een hele tijd AI-functies onder de naam ‘Copilot’. Nieuwe laptops komen ondertussen standaard met een Copilot-knop op het toetsenbord, en speciale Copilot+-pc’s krijgen toegang tot exclusieve AI-functies zoals een beeldengenerator in Paint. Het AI-systeem is ook beschikbaar binnen Microsoft 365, waar het kan helpen om kantoorwerk te verlichten.

Microsoft zal vermoedelijk de mogelijkheden fors uitbreiden. Volgens Microsoft is het namelijk tijd voor “de volgende fase in Copilot-innovatie”. Om die volgende fase uit de doeken te doen, organiseert de OS-fabrikant een digitaal evenement via LinkedIn. Dat evenement heet ‘Microsoft 365 Copilot: Wave 2’. Het evenement is vooral gericht op zakelijke gebruikers, waardoor LinkedIn het platform bij uitstek is om het te organiseren.

Wie wil, kan het evenement bijwonen via LinkedIn op 16 september, om 17:00 lokale tijd. Microsoft-CEO Satya Nadella en Jared Spataro, corporate VP bij AI at work, zullen dan vertellen over alle nieuwigheden in Copilot.

Wat te verwachten

Momenteel is het nog een raadsel wat er in de presentatie allemaal verteld zal worden. Copilot kan nu al op verschillende manieren aan de slag met Microsoft 365. Zo is het systeem in staat om antwoorden op e-mails te formuleren, presentaties samen te stellen en data te analyseren. Om van die functies gebruik te maken, dien je wel een abonnement af te nemen. Dat Copilot Pro-abonnement kost 22 euro per gebruiker per maand voor particuliere gebruikers. Zakelijke gebruikers betalen iets meer, en tellen maandelijks 28,10 euro neer voor Copilot voor Microsoft 365.

Wij hopen alvast dat Microsoft de naamgeving van het AI-systeem wat stroomlijnt. Momenteel heeft het bedrijf abonnementen voor Copilot Pro (voor particulieren) en Copilot 365 (zakelijk) in de aanbieding. Zelf spreekt het bedrijf ook van ‘Microsoft 365 Copilot’. Dat is onduidelijk, en bij Microsoft lijken ze er zelf ook niet aan uit te kunnen.

aibusinesscopilotlinkedinmicrosoft

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen