Nieuws

Tado Thermostaat X nu ook beschikbaar als draadloze variant

Tado X
© Tado
De Duitse smarthomefabrikant Tado presenteert tijdens IFA een draadloze variant van de Tado Slimme Thermostaat X.

Tado presenteerde dit voorjaar zijn vernieuwende X-smarthomereeks, de opvolger van de V3-serie. Deze reeks biedt onder meer een nieuw uiterlijk en ondersteuning voor de Matter-standaard via het Thread-smarthomenetwerk. Het Tado X-assortiment bestond tot voor kort uit vijf producten: de Slimme Thermostaat X, de Slimme Radiatorknop X, de Draadloze Temperatuursensor X, de Warmtepomp Optimizer X en de Bridge X. Tijdens de IFA wordt het zesde, en volgens Tado tevens laatste, Tado X-product gepresenteerd: de Draadloze Slimme Thermostaat X.

Zowel qua uiterlijk als op functioneel vlak is de Draadloze Slimme Thermostaat X identiek aan de bedrade versie. Beide thermostaten ondersteunen dezelfde verwarmingsstandaarden: relay en OpenTherm. Via de Tado-website kun je controleren of jouw verwarmingssysteem compatibel is met de slimme X-thermostaten.

Alle Tado-accessoires die met de Slimme Thermostaat X werken, zijn ook compatibel met de draadloze versie. Je kunt de draadloze thermostaat dus ook verbinden met de losse temperatuursensoren, de koppeling voor warmtepompen en de Slimme Radiatorknop X. Met dat laatste accessoire kun je afzonderlijke ruimten in huis verwarmen, maar je kunt de thermostaat ook als zelfstandige oplossing gebruiken.

De Draadloze Slimme Thermostaat X is binnenkort verkrijgbaar in een starterspakket voor 199,99 euro, inclusief de ontvanger die je bij de ketel moet monteren.

Verbeteringen voor Warmtepomp Optimizer

Via een software-update krijgt de Warmtepomp Optimizer X enkele verbeteringen. Zo kun je binnenkort ook warmtepompen van Daikin aansluiten, naast de modellen van Atlantic, Vaillant, Saunier Duval en Fujitsu.

Verbeteringen in de Tado-software zorgen er bovendien voor dat warmtepompen efficiënter werken. De Slimme Thermostaat X en de Radiatorknop X kunnen via de Optimizer X aangeven wanneer een ruimte op temperatuur is. Afhankelijk van het type warmtepomp kan daarna de temperatuur van de verwarming worden aangepast of de warmtepomp uitgeschakeld.

matterslimme thermostaatsmarthometado

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600