Nieuws

Apple Watch Series 10 zet vol in op detectie van slaapapneu

Apple Watch Series 9
© Apple
De mogelijkheid om slaapapneu te detecteren met de Apple Watch Series 10 is de belangrijkste nieuwe functie van de tiende Apple-smartwatch.

Apple-analist Mark Gurman doet deze voorspelling vlak voor het ‘Glowtime’-event op maandag 9 september. Tijdens dit evenement presenteert Apple naar verwachting drie horloges: de Watch Series 10, Watch Ultra 3 en de Apple Watch SE 3. Van de Watch SE is bekend dat Apple voor het eerst een plastic behuizing gebruikt. De Watch Ultra zou verder niet veel verschillen van de tweede Watch Ultra, maar voor de Watch Series 10 zit er volgens de analist meer in het vat.

Slaapapneu detecteren

De Apple Watch Series 10 krijgt allereerst een dunnere behuizing en een groter oledscherm van 2 inch. Maar daar blijft het volgens Gurman niet bij. Sterker nog: Apple zal zich tijdens de presentatie van de Watch Series 10 richten op een gloednieuwe gezondheidsfunctie waarmee de Watch Series 10 slaapapneu kan detecteren. De afgelopen jaren deden hierover al geruchten de ronde, maar Gurman zegt dat Apple de functie maandag daadwerkelijk zal introduceren.

Gurman legt uit dat de smartwatch metingen zal uitvoeren die erop kunnen wijzen dat je last hebt van slaapapneu. Dit is echter geen exacte wetenschap en het is mogelijk dat de smartwatch de meetgegevens verkeerd interpreteert of dat er andere factoren meespelen. Om te bepalen of je daadwerkelijk last hebt van slaapapneu, word je bij detectie doorverwezen naar je huisarts. Dit werkt volgens de analist op dezelfde manier als hoe Apple ECG-, hartslag- en bloedzuurstofmetingen behandelt.

De vraag is of de functie direct beschikbaar zal zijn zodra de smartwatch in de winkels ligt. Mogelijk wordt deze pas later beschikbaar gesteld via een toekomstige watchOS-update. Apple zou namelijk nog wat puntjes op de i willen zetten voordat gebruikers ermee kennis kunnen maken. Daarnaast is het mogelijk dat Apple nog goedkeuring moet krijgen van internationale gezondheidsinstanties om de functie wereldwijd aan te kunnen bieden, zoals eerder het geval was bij de ECG-metingen.

Glowtime-evenement

De tijd zal ons leren wat Apple precies in petto heeft. Gelukkig hoef je daar niet lang op te wachten. Maandagavond 9 september om 19:00 uur trapt Apple de Glowtime-livestream af met allerlei nieuwe hardware- en software-aankondigingen. Op TechPulse lees je na afloop van de presentatie het laatste Apple-nieuws.

appleapple watch series 10gezondheidwearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen