Nieuws

Apple presenteert vanavond geen Watch Ultra 3 of Watch SE

Apple
© iStock / PhillDanze
Apple presenteert vanavond de iPhone 16-serie en enkele wearables, maar de Watch Ultra 3 en Watch SE ontbreken. De Apple Watch Series 10 is nog wel onderweg.

Verwacht werd dat Apple tijdens zijn ‘Glowtime’-event drie smartwatches zou onthullen. Naast de tiende Apple Watch – de Watch Series 10 – zou het gaan om de Watch Ultra 3 en Watch SE 3. Bloomberg-journalist Mark Gurman plaatst nu echter openlijk vraagtekens bij die verwachtingen.

Titaniumzwarte Watch Ultra 2

Gurman verwacht dat Apple de Watch Ultra 2 wat langer in het assortiment houdt. In plaats van een Watch Ultra 3 komt er enkel een nieuwe zwarte kleuroptie voor de Ultra 2. Verder acht de Apple-analist het mogelijk dat de Watch SE 3 ook wat langer op zich laat wachten. Die zou vanavond dus niet te zien zijn. Wanneer Apple die producten dan wel onthult, zal de tijd moeten uitwijzen.

Gurman is niet de eerste Apple-analist die voorspelt dat Apple vanavond wat terughoudender is wat smartwatches betreft. De bekende analist Ming-Chi Kuo voorspelde eerder al dat de Watch Ultra 3 er niet komt. Kuo lichtte die voorspelling ook toe; volgens hem zijn er te weinig veranderingen aan de smartwatch om een derde generatie te rechtvaardigen. Daarom zal de introductie van de Ultra 3 nog even worden uitgesteld.

Over de Watch SE 3 heeft Kuo zich niet uitgelaten. Gurman voorspelde dit voorjaar dat de derde Apple Watch SE zou overstappen op een plastic behuizing. Hierdoor kan de SE-smartwatch aantrekkelijker worden geprijsd. Die lagere prijs zorgt ervoor dat ouders het horloge sneller voor hun kinderen aanschaffen.

Tweede Apple-evenement

Gurman voorspelde in zijn PowerOn-nieuwsbrief ook dat Apple dit najaar met een Mac- en iPad-evenement komt. Daarin zouden Macs met de M4-chip worden gelanceerd, waaronder de Mac Mini, die zijn usb-a-poorten verliest. Naar verwachting komt Apple dit najaar ook met een vernieuwde iPad Mini met een A17 Pro-chipset. Of er nog andere iPad-modellen in de pijplijn zitten, moet later blijken. Dit voorjaar bracht de iPad-maker al de vernieuwde iPad Pro en iPad Air uit.

Vanavond lees je uiteraard het laatste Apple-nieuws op TechPulse. Wil je weten of Apple inderdaad geen nieuwe Watch Ultra en SE uitbracht? Houd dan zeker onze site in de gaten, of volg het Apple-evenement zelf. Via YouTube is de livestream vanaf 19:00 uur beschikbaar.

appleapple watch seapple watch ultra 3smartwatchwearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen