Nieuws

Genmoji en Image Playground voor iPhone schuiven op naar iOS 18.2

Apple Intelligence
© Apple
Mogelijk zal je pas in december Apple Intelligence kunnen gebruiken om AI-beelden of gepersonaliseerde emoji te genereren. Image Playground en Genmoji zijn wellicht pas voor iOS 18.2.

Hoewel Apple Intelligence in iOS 18 geïntroduceerd zou worden, gaat het leeuwendeel van het AI-pakket voor het iPhone-besturingssysteem pas zijn debuut maken in iOS 18.1, in oktober. Dat meldde Mark Gurman (Bloomberg) eerder al. De Apple-watcher meent te weten dat twee interessante AI-functies, het genereren van beelden (Image Playground) en gepersonaliseerde emoji (Genmoji), pas voor iOS 18.2 zullen zijn. Die systeemversie zou pas in december op de planning staan, aldus Gurman in de PowerOn-nieuwbrief van Bloomberg.

Genmoji en Image Playground pas in december

Apple Intelligence werd in juni uit de doeken gedaan en tijdens die presentatie stalen niet in het minst Image Playground en Genmoji de show. Die laatste maakt het mogelijk om uit het niets (zonder visuele input, maar wel met prompts) emoji in het leven te roepen. Dat kunnen ook emoji gebaseerd zijn op echte mensen of hun foto’s.

Image Playground komt dan weer tegemoet aan de meer kunstzinnige iPhone-gebruikers. Ook in die app kan je beelden genereren met AI, in drie stijlen: Animatie, Illustratie en Sketch. Image Playground zal als een op zichzelf staande app werken, maar ook een integratie krijgen in onder meer de Berichten-app.

Apple Intelligence zorgt straks ook voor een verregaande integratie van ChatGPT, biedt je de mogelijkheid om berichten samen te vatten en zal Siri slimmer kane. Alle features zullen uiteindelijk beschikbaar zijn voor de iPhone 16-reeks, die vanavond onthuld wordt op Apples ‘It’s Glowtime’-event.

Uitgelicht artikel Siri Apple AI Apple Intelligence pas voor oktober, sommige functies nog later
Apple Intelligenceios 18iphonemobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen