Nieuws

Apple neemt na 12 jaar afscheid van de Earpods

Apple Earpods
© Unsplash / Aleksander V.
Alweer 12 jaar geleden introduceerde Apple zijn eerste paar Earpods, samen met met de iPhone 5. Dit jaar zou de techgigant definitief afscheid nemen van de in-ears.

Apple heeft de afgelopen jaren meerdere keren een revisie uitgebracht van de Earpods. Voor de iPhone 7-serie kwam Apple in 2016 met een variant met een Lightning-aansluiting. Vorig jaar verving Apple de aansluiting opnieuw, ditmaal door usb-c voor de iPhone 15. De Earpods met usb-c zijn mogelijk de laatste bedrade oortjes die Apple ooit zal uitbrengen. Volgens MacRumors is Apple van plan de Earpods-serie stop te zetten.

Bij de Amerikaanse retailer Target kregen alle Earpods-varianten (3,5 mm, Lightning en usb-c) de status “Niet voortgezet,” wat wijst op een mogelijke stopzetting van de productreeks. Mogelijk wil de techgigant dat klanten overstappen op de AirPods-serie, waarvan vanavond mogelijk twee nieuwe modellen verschijnen, waaronder een ‘AirPods Lite’.

Ondanks de mogelijke introductie van een ‘Lite’-model, zullen de AirPods nog altijd aanzienlijk duurder zijn dan de Earpods. Die bedrade oortjes kosten immers slechts 19 euro, terwijl je voor de goedkoopste AirPods (tweede generatie) al 149 euro betaalt. Bovendien zien veel gebruikers het als een groot voordeel dat je de bedrade oortjes niet hoeft op te laden.

It’s Glowtime

Mogelijk zal Apple vanavond meer vertellen over het verdwijnen van de Earpods. Het It’s Glowtime-event, waar de introductie van de iPhone 16 plaatsvindt, wordt namelijk al vanavond gehouden. De vier iPhones zullen, net als hun voorgangers, over een usb-c-aansluiting beschikken, dus dat kan Apple niet als reden gebruiken voor het verdwijnen van de EarPods. We houden het voor je in de gaten: vanavond lees je op TechPulse al het laatste nieuws over de iPhone 16, Apple Watch en AirPods.

airpodsappleapple earpodsApple Event

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen