Nieuws

Lezyne lanceert fietsverlichting met AI erin

© Lezyne
De laatste fietsverlichting van Lezyne bevat AI-technologie om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk kan fietsen.

Lezyne is een merk dat voornamelijk fietsspullen maakt, zoals bandenreparatiesetjes, drinkbussen, pompen en gereedschap en fietsverlichting. Het is zeker niet het eerste bedrijf waaraan je denkt als het over AI gaat, maar toch brengt Lezyne een product uit waarin AI-technologie zit: nieuwe AI Alert-lampen.

Het gaat om een serie rode achterlichtjes die je makkelijk op je fiets zet en er weer kan afhalen om op te laden. Er zijn drie verschillende AI Alert-lampen te krijgen: de Saddle Ai Alert 250, de Strip Pro Ai Alert 400+ en de KTV Pro+ AI Alert. De lampjes gaan allemaal ofwel rond het zadel of rond de zadelbuis, en hebben iets andere karakteristieken om goede zichtbaarheid te garanderen.

3 verschillende lampjes

De Saddle Ai Alert 250 Rear is een lampje dat schijnt met maximaal 250 lumen. Het is erg makkelijk onder een fietszadel te bevestigen, en kan er uitgehaald worden om het op te laden met usb-c. Een batterijlading geeft je ongeveer 60 uur gebruiksduur. Het zadellampje kost 74,95 euro.

Saddle Ai Alert 250 Rear. © Lezyne

Iets goedkoper is de Strip Pro Ai Alert 400+ rear, een fietslicht dat aan 400 lumen schijnt. Dankzij een grotere batterij kan dat lampje tot 80 uur schijnen voor je het opnieuw moet opladen. Het AI-achterlicht ‘Strip’ kost 59,95 euro.

Strip Pro Ai Alert 400+ Rear. © Lezyne

Nog goedkoper is de KTV Pro+ Ai Alert Rear, dat aan 150 lumen schijnt. De gebruiksduur is hier wel veel korter: al na 20 uur moet het lampje opnieuw aan de lader. Voor 39,95 euro heb je dan wel een fietslicht waardoor je veilig en zichtbaar kan rondtrappen, extra beschermd door AI.

KTV Pro+ Ai Alert Rear © Lezyne

Je vraagt je wellicht af wat AI-technologie in deze lampen komt doen. Dat is eigenlijk erg simpel: de lampen voelen aan wanneer fietsers afremmen, en kunnen daarop reageren door feller te beginnen schijnen. Het lampje registreert de bewegingen, en dankzij machine learning kan dat herkennen wanneer je remt. De fietsverlichting bevat overigens ook een ‘Daytime Flash’-functie, die ervoor zorgt dat je ook overdag beter zichtbaar bent.

e-bikesLezyneveiligheid

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen