Nieuws

Nintendo Switch 2 zal ook huidige spellen nog kunnen draaien

nintendo switch games
© Jacob Spaccavento / unsplash.com

Gamers jong en oud wachten vol ongeduld op de lancering van Nintendo’s volgende console: de Nintendo Switch 2. Het is nog niet zeker of de console wel zo zal heten, maar er wordt steeds meer en meer duidelijk. De Japanse spellenfabrikant zou de console deze maand nog aankondigen, om die uiteindelijk in de eerste helft van 2025 te lanceren.

Goed nieuws voor fans van de originele Nintendo Switch: het lijkt er namelijk op dat de spellenbibliotheek mee naar de nieuwe console verhuist. De Nintendo Switch 2 zou ‘backwards compatible’ zijn, zoals dat heet. Met die term wordt aangeduid dat de console niet alleen nieuwe spellen kan spelen, maar dat er ook oudere spellen in kunnen.

Hoe die achterwaarste compatibiliteit behaald wordt is echter niet geweten. Het is goed mogelijk dat Nintendo dat zowel fysiek als digitaal aanpakt. Daarbij passen gamekaartjes in beide consoles, en kan je digitaal aangekochte spellen downloaden naar het nieuwe apparaat.

Krachtiger

De Nintendo Switch 2 wordt heel wat krachtiger dan de originele console, al is de kans klein dat Mario Kart 8 er plots beter uitziet. Datzelfde geldt voor andere games: die zullen er niet automatisch beter uitzien, maar kunnen misschien wel vlotter draaien. Heb je games die vandaag horten en stoten vertonen, waardoor het beeld er niet vloeiend uitziet? Dat zou de Switch 2 kunnen oplossen, waardoor ook de ervaring met oudere games er beter op wordt.

De huidige Nintendo Switch werd uitgebracht in 2017, en is dus stilaan aan vervanging toe. Wie de originele console nog heeft staan, moet niet meteen vrezen. De ondersteuning tot en met 2025 is zo goed als gegarandeerd. Nintendo biedt doorgaans zeer lang ondersteuning voor hun apparaten: de Wii U, die in 2012 verscheen, wordt pas sinds dit jaar niet meer gerepareerd. De Nintendo Switch was veel succesvoller dan de Wii U. Het zou dus niet verbazen als Nintendo ook deze console nog lang ondersteunt.

gamingnintendonintendo switchnintendo switch 2ontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen