Nieuws

OnLeaks onthult design Samsung Galaxy S25 Ultra

Samsung Galaxy S25 Ultra render
© OnLeaks
Na geruchten over de specificaties van de Samsung Galaxy S25 Ultra, onthult OnLeaks ditmaal het design van Samsungs aanstaande vlaggenschiptelefoon.

Over het design werd de afgelopen maanden al meermaals gespeculeerd. Samsung-kenner Ice Universe speculeerde in juni dat de Galaxy S25 Ultra aanzienlijk dunner wordt. Volgens Ice gaat het zelfs om de “dunste Ultra-telefoon sinds de release van de Galaxy Note 20 Ultra”. Daarnaast krijgt de telefoon volgens Ice afgeronde hoeken, waardoor de nieuwe Ultra prettiger in de hand ligt. Beide geruchten worden dit keer bevestigd door de 3D-renders van OnLeaks.

Op die renders zien we een zwart exemplaar van de Samsung Galaxy S25 Ultra. Wat meteen opvalt, is het vlakke frame met afgeronde hoeken, wat we eerder zagen bij de Galaxy S24 en S24+. Verder valt op dat er geen simkaartslot aanwezig is op de renders van OnLeaks, al kan dat zomaar een ‘foutje’ zijn; tenzij Samsung, net als Apple, volledig overstapt op eSIM, maar dat zal in Europa waarschijnlijk nog even duren. Lang niet alle providers bieden al een eSIM aan.

Zowel het scherm als de achterzijde van de Galaxy S25 Ultra zijn identiek aan die van de S24 Ultra. Dat betekent dat er achterop nog steeds vijf camera’s in een verticale opstelling te vinden zijn, met in het midden de LED-flitser. Aan de voorkant vind je een vlak scherm met dunne randen, en bovenaan bevindt zich de selfiecamera. De afgeronde hoeken van de behuizing komen ook terug in het vlakke oledscherm.

Samsung Galaxy S25 Ultra render OnLeaks
© OnLeaks

Het lijkt er dus op dat de Ultra voor het vierde jaar op rij ‘hetzelfde’ ontwerp behoudt. Samsung gebruikt sinds de Galaxy S21 Ultra hetzelfde design met vijf camera’s. Met een dikte van 8,2 mm ligt het toestel mogelijk iets beter in de hand voor mensen met kleinere handen. Ook is het gewicht iets lager, met 219 gram ten opzichte van de 232 gram van de Galaxy S24 Ultra.

Eerste specificaties Galaxy S25 Ultra

De gewichtsbesparing hoeven we alvast niet te zoeken bij de batterij; die blijft met 5.000 mAh even groot als in de Galaxy S24 Ultra. Opladen gaat ook net zo snel, met maximaal 45 watt via USB-PD (PPS). Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 8 Gen 4 van Qualcomm, die minder stroom verbruikt en toch krachtiger is.

De cameramodule blijft ongewijzigd qua indeling, en ook de camerasensoren zijn, op één na, afkomstig van de S24 Ultra, aldus Ice Universe. De hoofdcamera is nog steeds de 200MP Samsung H2-sensor, terwijl er twee telefotocamera’s zijn, beide van Sony: een 10MP-camera met 3x zoom (IMX754) en een 50MP-sensor voor 5x zoom (IMX584). De 50MP-groothoekcamera is volledig nieuw en komt uit de ISOCELL-stal van Samsung.

Uitgelicht artikel Render van iPhone 16 Pro Max naast Samsung Galaxy S25 Ultra iPhone 16 Pro Max en Samsung Galaxy S25 Ultra zien er bijna hetzelfde uit

Galaxy Unpacked-presentatie

De presentatie van de Galaxy S25 Ultra laat nog even op zich wachten. Samsung lanceert zijn smartphones doorgaans op zijn vroegst in januari, met een mogelijke uitloop naar februari. Dat is ook niet vreemd: in augustus introduceerde Samsung nog zijn Galaxy Z-vlaggenschepen. Later dit jaar volgen nog de Galaxy Tab S10-tablets en de Galaxy S24 FE.

mobielsamsungsamsung galaxy s25samsung galaxy s25 ultrasmartphones

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen