Nieuws

Samsungs One UI 7-bèta laat nog langer op zich wachten

Samsung One UI
© Samsung
Samsung heeft de lancering van de One UI 7-bèta mogelijk nog verder opgeschoven vanwege ‘interne discussies’ over de Android-schil voor Galaxy-smartphones.

Samsung werkt al enige tijd aan Android 15 voor zijn smartphones. Zoals gebruikelijk verpakt Samsung die Android-updates in zijn One UI-schil, waarvan dit jaar versie 7.0 verschijnt. Het duurt echter langer voordat de Zuid-Koreaanse techgigant de eerste bètaversie uitbrengt. Geruchten wezen deze zomer op een introductie in augustus, maar al snel bleek dat Samsung meer tijd nodig had. Zoveel tijd zelfs dat het nog maar de vraag is of de One UI 7-bèta al in september verschijnt. Dat meldt X-gebruiker @taranvats33 op basis van een Samsung-moderator.

Uitrol zodra bugs zijn verholpen

Een Koreaanse Samsung Community-moderator schrijft dat er nog “veel discussies gaande zijn vanwege nieuwe functies”. Daarom heeft Samsung besloten de bèta van One UI 7 uit te stellen. De moderator benadrukt dat de prioriteit ligt bij het ‘lanceren van een stabiele Android-update’. Pas wanneer dat het geval is, begint Samsung met de bètafase.

Voorlopig blijft het gissen hoelang dat nog duurt. Android Police speculeert dat de One UI-bèta op zijn vroegst eind september of begin oktober verschijnt. Voordat de stabiele update volgt, zijn we weer vier tot vijf bètaversies verder; oftewel een tijdspad van één tot twee maanden. Samsung gebruikt die tijd om bugs in de One UI 7-schil aan te pakken, maar ook om apparaatspecifieke problemen op te lossen. Zodra dat is opgelost, volgt de stabiele update.

Als Samsung er twee maanden over doet, verschijnt de One UI 7.0-update op zijn vroegst begin december. Vlaggenschipmodellen, zoals de Galaxy S24-serie, zijn daarbij als eerste aan de beurt, gevolgd door toestellen uit 2023 en 2022, evenals de Galaxy Z-modellen. Ondertussen wordt gewerkt aan updates voor de Galaxy A-toestellen en andere modelreeksen van Samsung. Voor die toestellen ligt een update begin 2025 voor de hand.

Uitgelicht artikel Samsung One UI One UI 7 is mogelijk Samsungs grootste One UI-upgrade ooit

Grootste One UI-update in jaren

Waarom duurt het dit jaar allemaal wat langer? Dat is een vraag die eigenlijk alleen Samsung kan beantwoorden. Als we een gok moeten wagen, lijkt het erop dat One UI 7.0 de grootste One UI-upgrade ooit is. Uit eerdere geruchten blijkt dat het notificatiepaneel van One UI volledig op de schop gaat; het zou voortaan uit twee delen bestaan, een voor al je meldingen en een ander voor snelle instellingen.

Daarnaast krijgt het besturingssysteem nieuwe icoontjes en een vernieuwde camera-app. Vooral de nieuwe icoontjes suggereren dat One UI 7 er visueel anders uit gaat zien. Samsung heeft het ontwerp van zijn Android-icoontjes de afgelopen jaren alleen gewijzigd wanneer de One UI-schil zelf ook werd vernieuwd. Hoe alles er precies uit komt te zien, blijft koffiedik kijken. Samsung heeft de gelekte details bovendien nog niet bevestigd. Hetzelfde geldt voor het bericht van de Koreaanse moderator.

android 15One UIone ui 7.0samsungsmartphones

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen