Nieuws

Grote Galaxy AI-upgrade arriveert voor Galaxy S23-serie

samsung galaxy s23
© Samsung
De uitrol van One UI 6.1.1, met een hoop Galaxy AI-upgrades, is gestart voor de Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra en zelfs de Galaxy S23 FE.

Samsung bracht One UI 6.1.1 onlangs al uit voor de Galaxy S24-serie. Eigenaren van een Galaxy S24, S24+ of S24 Ultra kunnen de update sinds 9 september downloaden. Voor wie een toestel uit de Galaxy S23-serie bezit, inclusief de Galaxy S23 FE, kan het aftellen ook beginnen. De One UI 6.1.1-update is sinds vandaag beschikbaar in Zuid-Korea. Het is nu wachten tot Samsung de uitrol in Europa start.

Meer Galaxy AI-functies

De Galaxy S23-serie kreeg dit voorjaar al de eerste ‘AI-upgrade’ met de update naar One UI 6.1. Daarin voegde Samsung functies toe zoals ‘Live Translate’, waarmee je telefoongesprekken in real-time kunt laten vertalen. Chat Assist helpt je juist bij het schrijven van teksten door deze te vertalen of de toon ervan aan te passen. Met One UI 6.1.1 voegt Samsung nog meer Galaxy AI-functies toe aan zijn vlaggenschipmodellen.

Een voorbeeld hiervan is de uitbreiding van Chat Assist. Deze kan je voortaan helpen bij het opstellen van allerlei berichten, zoals e-mails en berichten voor sociale media. Nieuw is ook de ‘Luistermodus’, die een presentatie in een andere taal voor je vertaalt. Zo kun je bijvoorbeeld een college in een andere taal volgen door deze te laten vertalen.

Galaxy AI maakt vanaf One UI 6.1.1 ook zijn intrede op de Galaxy Watch met ‘Suggested Replies’. Deze voorgestelde antwoorden spelen dankzij AI beter in op het originele bericht. Note Assist helpt je vervolgens bij je productiviteit door notities samen te vatten of door notities te maken op basis van een spraakmemo.

Voor wie graag creatief bezig is en wat hulp van AI kan gebruiken, zijn er de functies Sketch to Image en Portrait Studio. De eerste laat je een schets maken van een object, waarna de AI er iets van maakt. Portrait Studio kan je selfies en andere portretfoto’s aanpassen aan je wensen. Wil je jezelf in een filmscène laten verschijnen? Vraag het de AI; de mogelijkheden zijn eindeloos.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy A55 Galaxy AI is onderweg naar Samsung Galaxy A-serie

Auto Blocker voor sideloading

Naast Galaxy AI bevat One UI 6.1.1 ook enkele andere upgrades. Een daarvan is de Auto Blocker-functie, waarmee je het sideloaden van apps volledig kunt blokkeren. Verder biedt One UI 6.1.1 de mogelijkheid om je ‘profielkaart’ te personaliseren. Andere Samsung-gebruikers zien deze vervolgens wanneer je ze belt of ze je toevoegen aan hun contacten.

Voor degenen die altijd via de speaker bellen, heeft Samsung ook een handige optie toegevoegd. Waar je nu nog telkens de speakerknop moet indrukken bij het bellen, kun je voortaan instellen dat de app standaard de speakermodus inschakelt.

mobielone ui 6.1.1samsungsamsung galaxy s23samsung galaxy s23 fesamsung galaxy s23 ultrasamsung galaxy s23+

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen