Nieuws

Google en Masimo werken aan gloednieuw Wear OS-referentieplatform

Smartwatch Wear OS
© Unsplash / Sanju Pandita
Masimo heeft een samenwerking opgezet met Google en Qualcomm voor een Wear OS-gezondheidsplatform. Masimo zal hiervoor de gezondheidssensoren aanleveren.

Masimo zegt dat het nieuwe gezondheidsplatform de ontwikkeling van Wear OS-smartwatches moet versnellen. Dit platform bestaat uit biometrische sensoren, evenals Masimo-software om de gezondheidsdata te analyseren. Hierdoor hoeven smartwatchfabrikanten zich geen zorgen meer te maken over de gezondheidssensoren en -software van hun smartwatches. Masimo werkt hiervoor samen met Google en Qualcomm, waarbij Qualcomm verantwoordelijk is voor de Wear OS-chipsets, zoals de Snapdragon W5+ Gen 1.

De samenwerking met Google richt zich op de soepele werking van het ‘referentieplatform’, zoals Masimo het noemt. Het doel is dat het Masimo-referentieplatform compatibel is met alle Google-apps en -diensten op Wear OS. Daarnaast komt er een aparte Masimo-app waarmee je de gezondheidsdata van het Masimo-biosensingplatform kunt uitlezen.

Standaardpakketten voor smartwatches

Het idee is dat fabrikanten die een Wear OS-smartwatch willen ontwikkelen, maar niet over de benodigde capaciteit beschikken, bij Masimo terechtkunnen. Het Amerikaanse bedrijf biedt hen vervolgens een ‘standaardpakket’ aan, inclusief gezondheidssensoren, chipset en alle andere hardwarecomponenten die zich onderhuids bevinden.

Fabrikanten behouden echter volledige vrijheid in het ontwerp van de smartwatches. Masimo gaat dus geen smartwatches ontwerpen; het platform beperkt zich tot de hardware onder de motorkap van de smartwatches. In hoeverre die vrijheid wordt beperkt door de gezondheidssensoren, laat de Amerikaanse techgigant in het midden. Wanneer de eerste smartwatches met het Masimo W1-referentieplatform verschijnen, is eveneens niet bekendgemaakt.

Fabrikanten zoals Samsung zullen dit platform waarschijnlijk niet gebruiken. Het zal vermoedelijk vooral in trek zijn bij kleinere merken die nog geen smartwatches uitbrengen, of in elk geval nog niet met Wear OS. Voor hen betekent dit platform een flinke besparing in zowel ontwikkelkosten als -tijd.

Uitgelicht artikel Smartwatch Wear OS Offline Google Maps-kaarten komen naar Wear OS
googlemasimoqualcommWear OS

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen