Nieuws

Plastic Apple Watch SE vertraagd: lancering in 2025?

Apple Watch SE geel
© Apple
Apple werkt nog steeds aan de derde generatie Watch SE, maar de lancering laat wel iets langer op zich wachten, op zijn minst tot in 2025.

De Apple Watch SE is de laatste tijd al vaker voorbijgekomen in de geruchtenmolen. Bloomberg-journalist Mark Gurman voorspelde dit voorjaar dat de Watch SE gelijktijdig met de iPhone 16-serie zou worden gepresenteerd. Vlak voor de lancering werd de voorspelling echter ingetrokken; Apple zou toch meer tijd nodig hebben. Nu herhaalt Gurman deze verwachting en stelt de journalist dat de ontwikkeling van de Watch SE 3 nog “in volle gang” is.

Gurman zegt, op basis van interne bronnen, dat de smartwatch mogelijk in 2025 verschijnt. Ook herhaalt de Apple-kenner dat de smartwatch van plastic wordt gemaakt en in ‘opvallende kleuren’ verschijnt. Deze aanpassingen moeten de Watch SE toegankelijker maken voor kinderen. Apple wil hiervoor ook de prijs verlagen; de plastic behuizing speelt daarin een rol, aangezien zo’n behuizing veel goedkoper te produceren is.

Problemen met plastic behuizing

Het overschakelen van metaal naar plastic blijkt echter lastiger dan verwacht. De kwaliteit van de plastic behuizingen voldoet namelijk niet aan de verwachtingen van de techgigant. Bovendien zijn de kosten hoger dan begroot. Gurman verwacht dat dit geen blijvend probleem is en dat het Watch-team voldoende tijd heeft om dit op te lossen, nu de Watch Series 10 is onthuld.

De tijd zal ons leren wanneer Apple de nieuwe Watch SE lanceert. Hopelijk duurt het niet al te lang, aangezien de huidige betaalbare smartwatch al ruim twee jaar oud is en qua processorkracht behoorlijk achterloopt. Tegelijkertijd mis je niets van de nieuwe watchOS-versies, want ook de SE uit 2022 ontvangt vandaag de update naar watchOS 11.

Mac-event op komst

Terwijl de Watch SE wat langer op zich laat wachten, komt Apple dit jaar wel met nieuwe Macs. Het gaat specifiek om een nieuwe Mac mini, iMac en MacBook Pro’s, allemaal met de M4-chipsets. Er komen ook M4 Pro-versies van de MacBooks en de Mac mini, terwijl de iMac enkel in een M4-variant verschijnt. De introductie daarvan vindt mogelijk in oktober plaats.

Nieuwe MacBook Airs laten wel iets langer op zich wachten, namelijk tot in het eerste kwartaal van 2025. Daarnaast komt er volgend jaar een nieuwe Mac Pro, maar die wordt pas eind 2025 verwacht.

appleapple watch sesmartwatchwatch sewearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen