Nieuws

Gelikt nieuw ontwerp voor Microsoft Edge komt er toch niet

Edge
© Microsoft
Microsoft had twee jaar geleden het plan opgevat om zijn Edge-browser een visuele make-over te geven. Na lange stilte komt het nieuws dat de beloofde UI-vernieuwing niet meer doorgaat.

Het lijkt er sterk op dat Microsoft deze keuze heeft gemaakt om de overstap voor gebruikers van Google Chrome naar Edge zo soepel mogelijk te laten verlopen. Op dit moment lijkt Edge namelijk heel erg op Chrome, omdat beide browsers op het Chromium-browserframework draaien. De vernieuwing van de interface die Microsoft twee jaar geleden in gedachten had, leek bedoeld om Edge te onderscheiden van de massa. Maar nu kiezen ze dus voor het tegenovergestelde, zo meldt Windows Central.

Als Edge dezelfde look en feel heeft als Chrome, is de kans groot dat mensen er gemakkelijker aan wennen en minder snel teruggaan naar hun oude vertrouwde browser, zo lijkt de redenering van Microsoft.

Edge moet Chrome-gebruikers wegsnoepen

Het is een publiek geheim dat Microsoft zich richt op Chrome-gebruikers. Zo blijft het bedrijf gebruikers lastigvallen met meldingen om vooral Edge te gebruiken in plaats van Chrome. Ook werd Microsoft erop betrapt dat het via de Bing Wallpaper-app de Bing-extensie voor Chrome verspreidde en er zijn zelfs gevallen bekend waarin Edge zonder pardon de open tabbladen van Chrome overnam.

De vraag is nu: gaat deze tactiek werken? Door niet te proberen op te vallen en in plaats daarvan de grootste concurrent te emuleren, speelt Microsoft op safe. Maar of dat genoeg is om trouwe Chrome-gebruikers te verleiden om over te stappen naar Edge, valt nog te bezien. Voorlopig lijkt Microsoft in ieder geval alles op alles te zetten om zijn browser aantrekkelijker te maken, zonder de vertrouwde ervaring van Chrome-gebruikers drastisch te veranderen. We zullen moeten afwachten of deze strategie op de lange termijn zal lonen.

Uitgelicht artikel Microsoft Edge Advertentie voor Microsoft Edge duikt op in Defender
browsergoogle chromeMicrosoft Edge

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen