Nieuws

Android synchroniseert straks meldingen tussen je apparaten

Android-logo
© Google
De meldingen van je Android-telefoon verschijnen in de toekomst mogelijk ook op je tablet (of een tweede telefoon) als je daarvoor kiest.

Momenteel zijn de meldingen op Android-apparaten strikt gescheiden. Een melding die op je telefoon verschijnt, zie je niet meteen terug op je tablet. Als dat wel het geval is, moet je hem op beide apparaten wegvegen. Volgens Android Authority is er een synchronisatiesysteem in de maak voor een toekomstige update van Android 15, dat deze ‘problemen’ moet verhelpen.

Hoe zou het kunnen werken?

Het lijkt de bedoeling dat je straks meldingen tussen je Android-apparaten kunt synchroniseren. Meldingen van WhatsApp zouden zo bijvoorbeeld ook op je tablet verschijnen. Verwijder je een melding op je telefoon, dan hoef je die niet nogmaals op je tablet te verwijderen, en andersom.

Toch blijft het nog onduidelijk wat Google hier precies mee van plan is. Google heeft het bestaan van de functie zelf namelijk niet bevestigd. De verwijzing die door Android Authority werd gevonden, is relatief summier: “sync across devices”. Dit lijkt er in elk geval op te wijzen dat je gegevens tussen je Android-toestellen kunt synchroniseren. Dat de verwijzing verscheen in de code van het notificatiemenu, doet vermoeden dat het om meldingen gaat. Het kan echter ook beperkter zijn dan we ons voorstellen.

Mogelijk exclusief voor Pixel-telefoons

Mocht Google inderdaad een synchronisatiefunctie ontwikkelen, dan is het de vraag of die naar alle Android-telefoons komt. Naast functies die geschikt zijn voor alle Android-toestellen, ontwikkelt de zoekgigant ook heel wat Pixel-exclusive features. Om die te gebruiken moet je een Pixel-telefoon bezitten. Soms gebeurt het nog wel dat zulke Pixel-features op (vrijwel) alle Android-telefoons verschijnen.

De tijd zal leren wat Google precies van plan is. Het zal eerder maanden dan weken duren voordat we er meer over te weten komen. In de huidige bètaversie vond Android Authority niets meer dan de genoemde codeverwijzing. Dit wijst erop dat Google stilletjes bezig is met de ontwikkeling, maar de functie nog lang niet is afgerond. Die ontwikkeling kan het echter net zo snel stopzetten als het idee niet zo uitwerkt als gedacht.

Androidandroid 15google pixelmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen