Nieuws

Samsung is actief bezig met de ontwikkeling van de Galaxy A56

Samsung Galaxy A55
© Samsung
Een nieuwe toevoeging aan een belangrijke database suggereert dat Samsung nu al druk bezig is met zijn volgende middenklasser, de Galaxy A56.

De eerstvolgende grote smartphonelancering van Samsung zal waarschijnlijk die van de Samsung Galaxy S25-serie zijn aan het begin van volgend jaar. Voor veel mensen is Samsungs volgende middenklasser echter een interessantere optie en voor die mensen hebben we goed nieuws. Samsung lijkt namelijk druk bezig te zijn met de ontwikkeling van de Galaxy A56, de opvolger van de Galaxy A55.

Galaxy A56 5G in de IMEI-database

Smartprix heeft Samsungs aankomende middenklasser gespot in de IMEI-database en hierdoor zijn een aantal dingen bekend geworden. Zo krijgt het toestel de naam ‘Galaxy A56 5G’. Dat betekent dat hij dus ook ondersteuning zal hebben voor 5G, maar dat komt tegenwoordig niet echt meer als een verrassing.

Verder zien we in de database ook het modelnummer SM-A566B/DS staan. De Galaxy A55 had het modelnummer SM-A556B/DS, dus dit nieuwe modelnummer ziet er wel logisch uit. Het feit dat de A56 nu in deze database is gespot, suggereert dat Samsung zijn aankomende telefoon al uitgebreid aan het testen is en dat hij dus actief ontwikkeld wordt.

Wat verwachten we verder?

Smartprix geeft verder ook aan dat het er volgens verschillende leaks op lijkt dat deze nieuwe middenklasser voorzien zal zijn van de Exynos 1580-chip. Er zijn ook al benchmarkresultaten verschenen die zogenaamd bij deze chip horen. Deze resultaten suggereren dat de Exynos 1580 ongeveer even krachtig is als de Snapdragon 888. Dat is een processor die in veel vlaggenschepen van 2021 te vinden was.

De nieuwe chip heeft volgens de gelekte Geekbench-resultaten het modelnummer ‘S5E8855’ en de chip zou gebruikmaken van de Xclipse 540-GPU. Volgens de verschillende geruchten moet de nieuwe smartphone dan ook meer geavanceerde features bieden.

Verder hoorden we gisteren ook dat Samsung misschien van plan is om zijn updatebeleid voor zijn budgettelefoons te verbeteren. We zouden binnenkort zes Android-updates en zes jaar aan beveiligingsupdates kunnen verwachten. Dat updatebeleid zou in ieder geval gelden voor de aankomende Galaxy A16. Het zou echter vreemd zijn als het duurdere A56-model minder lang ondersteund wordt.

Er schijnen al netwerktests te worden uitgevoerd voor deze middenklasser. Daarom suggereert Smartprix ook dat het toestel waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2025 wordt gelanceerd. Naar verwachting zal hij (zoals gewoonlijk) in maart worden onthuld.

Uitgelicht artikel Render van iPhone 16 Pro Max naast Samsung Galaxy S25 Ultra Samsung Galaxy S25 Ultra krijgt nog dunnere schermranden dan de iPhone 16 Pro Max
mobielontwikkelingsamsungsamsung galaxy a56

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen