Nieuws

Palworld-maker Pocketpair aangeklaagd door Nintendo en Pokémon

Screenshot uit Palworld-game
© Pocketpair
Nintendo en The Pokémon Company hebben de makers van Palworld aangeklaagd. De game zou een inbreuk plegen op meerdere patenten.

Welke patenten Palworld-ontwikkelaar Pocketpair precies heeft geschonden, blijkt niet uit het bericht waarin Nintendo en The Pokémon Company de aanklacht bekendmaken. Volgens de partijen gaat het om ‘meerdere patenten’ die zijn misbruikt voor de ontwikkeling van Palworld. Nintendo en The Pokémon Company eisen van de rechter dat de ontwikkelaar zowel een verbod op inbreuk als een schadevergoeding opgelegd krijgt voor het oneigenlijke gebruik.

Gelijkenissen met Pokémon

Voorlopig blijft het speculeren welke patentrechten Palworld schendt, maar alles wijst erop dat het gaat om de gelijkenissen van personages en spelelementen met Pokémon. Neem de Pals, de monsters waartegen je vecht in de RPG: die lijken wel erg sterk op sommige Pokémon. Neem bijvoorbeeld de Pokémon Lycanroc – daarvan is haast een exacte kopie in Palworld aanwezig. Palworld wordt ook regelmatig beschreven als “Pokémon met geweren”.

Dat komt niet alleen door het uiterlijk van de Pals, maar ook door hoe je ze vangt en meedraagt. Het gooien van de ‘bal’ naar Pals werkt vrijwel identiek aan de Pokéballs in Pokémon.

Miljoenen exemplaren verkocht

Palworld heeft Pocketpair zeker geen windeieren gelegd. Binnen drie dagen na de release had Palworld al drie miljoen spelers, en nog geen maand later was dat aantal al gestegen naar 25 miljoen. Hoe lang dat succes aanhoudt, hangt deels af van de uitspraak van de rechter.

Tegelijkertijd blijft Pocketpair werken aan de uitbreiding van Palworld. Hiervoor werkt de ontwikkelaar nu ook samen met Sony Music, dat fors wil investeren in de ontwikkeling van de game. De joint venture tussen deze bedrijven moet niet alleen leiden tot een betere game, maar ook tot merchandise en andere ontwikkelingen rond de merknaam Palworld.

gamingnintendopalworldpokemonthe pokemon company

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen