Nieuws

YouTube Premium wordt aanzienlijk duurder in België

YouTube Premium hogere prijzen
© Unsplash / Javier Miranda
YouTube heeft stilletjes de prijzen van zijn Premium-abonnementen verhoogd en vraagt nu 13,99 euro per maand voor het individuele abonnement.

Abonnees met een lopend YouTube Premium Individual-abonnement betalen momenteel 11,99 euro per maand, maar dat stijgt binnenkort naar 13,99 euro. Ook het Family-abonnement is duurder geworden en kost voortaan niet 17,99 maar 25,99 euro per maand. Het Premium Student-abonnement, YouTube’s Premium-abonnement voor studenten, stijgt van 6,99 naar 8,99 euro per maand.

Hogere prijzen voor YouTube-abonnementen

Klanten met een YouTube Music-abonnement zien hun maandelijkse factuur eveneens oplopen. Voor Music Individual-abonnees stijgt de prijs met vier euro naar 10,99 euro, terwijl Music Family-abonnees hun maandprijs zien stijgen van 14,99 euro naar 17,99 euro. Ook is er een versie van Music voor studenten, die kost 5,99 euro per maand.

De prijswijzigingen werden ontdekt door Tweakers en zijn geverifieerd door TechPulse. Ook in België zijn de prijzen op de YouTube-website verhoogd. Het blijft echter onduidelijk wanneer de prijzen precies zijn gewijzigd. Opvallend is dat de zoekgigant hierover niet heeft gecommuniceerd naar abonnees, noch de prijswijziging op een andere manier heeft aangekondigd.

Nieuwe abonnees krijgen, na de proefperiode van één maand, meteen te maken met de nieuwe prijzen. Wanneer bestaande klanten te maken krijgen met de prijsstijging, is nog niet bekend. De streaminggigant is verplicht klanten hierover van tevoren te informeren. Kortom: tenzij je een e-mail hebt ontvangen over de prijsstijging, blijf je hetzelfde bedrag betalen.

Voordelen van YouTube Premium

Aan de voordelen van Premium heeft Google overigens niets veranderd. Het is dus niet zo dat je meer krijgt voor het verhoogde maandbedrag. Onder de bestaande Premium-voordelen kun je video’s zonder reclame bekijken, video’s offline streamen en krijg je toegang tot YouTube Music. Kies je voor een regulier YouTube Music-abonnement, dat iets goedkoper is dan de Premium-abonnementen, dan krijg je enkel toegang tot de extra’s van de muziekstreamingsdienst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen