Nieuws

Google TV krijgt AI-functies met meest recente update

Google TV Streamer afstandsbediening
© Google
Wie zijn Google TV-apparaat bijwerkt, zal plots AI-functies en een nieuwe smarthome-ervaring zien verschijnen.

Met de TV Streamer lanceert Google vandaag een opvolger voor de Chromecast, jarenlang de meest populaire TV-dongle die er was. Dat is niet het enige dat Google vandaag lanceert. Het bedrijf brengt ook meteen een update uit voor Google TV. De update is beschikbaar voor alle apparaten met Google TV, en voorziet de software van een dosis AI.

AI-assistentie

AI moet er in Google TV niet voor zorgen dat je productiever wordt, maar probeert de ervaring wat op te leuken. Een van de nieuwe functies maakt het bijvoorbeeld mogelijk om zelf een screensaver te maken met behulp van AI. Dat gaat zoals je dat gewend bent van andere beeldgeneratoren zoals DALL-E en Imagen. Je hoeft aan het AI-systeem slechts te beschrijven hoe de screensaver eruit moet zien, en het gaat voor je aan de slag.

Zoek je iets om naar te kijken? Ben je benieuwd hoe goed een bepaalde serie precies is, of waar je ze kan kijken? Dat hoef je allemaal zelf niet meer op te zoeken, maar kan je aan het AI-systeem van Google vragen. Met de laatste update verschijnt namelijk Gemini in Google TV, waardoor het AI-systeem je kan helpen zoeken.

Google Home

Behalve enkele AI-functies, introduceert Google ook slimme thuisfuncties met de nieuwste update. Daarmee gaan Google TV-apparaten deel uitmaken van je slimme huis voor wie Google Home gebruikt. Er komt namelijk een nieuw “Home”-scherm naar de apparaten. Dat is geen vervanging van het thuisscherm. Het gaat om een nieuw scherm dat je kan bereiken via de snelle instellingen. Gaat je Ring-deurbel af? Dan zal je de videobeelden meteen op je televisiescherm kunnen zien. Wil je het licht wat zachter zetten? Dan kan je via het nieuwe Home-scherm ook je slimme lampen dimmen, zodat de sfeer meteen goed zit.

aichromecastgooglegoogle tvgoogle tv streamerontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen