Nieuws

Google TV Streamer nu in België verkrijgbaar

Google TV Streamer
© Google
De Google TV Streamer, Googles opvolger van de Chromecast-serie, is per vandaag verkrijgbaar in België en Nederland. Het prijskaartje: 119 euro.

Google nam deze zomer na elf jaar afscheid van de Chromecast-serie en lanceerde de Google TV Streamer. Net als de Chromecast met Google TV draait de opvolger, de Google TV Streamer, op Google TV. Anders dan voorheen is de Streamer geen streamingdongle, maar een reguliere ‘streamingbox’, vergelijkbaar met de Apple TV 4K en de streamingboxen van Nokia. Dit betekent dat je de Google TV Streamer niet achter je tv hangt, maar juist op het meubel eronder plaatst.

Hiervoor heeft Google al wat gesleuteld aan het design van zijn streamingserie, zodat het ontwerp niet (al te veel) misstaat in menig huiskamer. In België en Nederland is de TV Streamer verkrijgbaar in één kleur, genaamd ‘Porselein’. Die kleur kennen we ook al van de Pixel 8-serie en heeft een zandkleurige uitstraling.

Google heeft de kleur ook doorgetrokken naar de afstandsbediening. Deze lijkt rechtstreeks uit de doos van de Chromecast te komen, maar is op enkele punten verbeterd. Om te voorkomen dat je de volumeknoppen per ongeluk indrukt, zijn deze naar de voorzijde verplaatst. De bekende Netflix- en YouTube-knoppen bleven behouden, evenals de thuis-, terug-, mute- en aan/uitknop, maar je vindt nu ook een ‘sterknop’. De acties van deze knop kun je zelf instellen via Google TV.

Google TV Streamer afstandsbediening
© Google

Eindelijk meer opslagruimte

Google heeft ook eindelijk het opslaggeheugen uitgebreid. Op de Google TV Streamer beschik je over 32 GB opslag, tegenover 8 GB op de Chromecast met Google TV. Er is ook meer RAM (4 GB) en de CPU van de Streamer is 22% sneller. Apps worden hierdoor sneller geladen, en dit maakt de streamingbox ook toekomstbestendiger, bijvoorbeeld voor zwaardere games en AI.

Ondersteuning voor HDR mag niet ontbreken, en Google pakt uit met Dolby Vision. Ook HiFi-audio wordt ondersteund via Dolby Atmos. Naast de Dolby-standaarden kan de Streamer ook overweg met HDR10, HDR10+ en HLG. Zelfs als je televisie geen Dolby Vision ondersteunt, zoals bij Samsung het geval is, kun je dus HDR-content streamen.

Uitgelicht artikel Google TV Streamer afstandsbediening Google TV krijgt AI-functies met meest recente update

Het grote voordeel van een streamingbox ten opzichte van een dongle zijn de extra aansluitingen die je ervoor terugkrijgt. Op Googles Chromecast-opvolger vind je een ethernet-, HDMI- en stroomaansluiting, maar je kunt natuurlijk ook streamen via wifi. De streamingbox vormt zelfs het middelpunt van je smarthome dankzij de integratie van een Thread-radio. Hierdoor kan de streamingbox fungeren als smarthomehub voor Matter-apparaten en deze voor je bedienen.

Nu verkrijgbaar in België

Zie je jezelf al overstappen van de Chromecast met Google TV naar de TV Streamer, of zoek je simpelweg een streamingbox? Dan kun je vanaf vandaag de Google TV Streamer bestellen in België en Nederland voor 119 euro. De streamingbox wordt, afhankelijk van de webwinkel waar je hem bestelt, morgen al uitgeleverd.

chromecastchromecast met google tvgooglegoogle tv streamerontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen