Nieuws

OpenAI ziet X-account gehackt voor cryptoscam

openai
© OpenAI
OpenAI is het slachtoffer geworden van hackers. De X-account van het bedrijf werd overgenomen om een neppe OpenAI-cryptomunt te promoten.

OpenAI had nog maar net een account geopend op X om er officieel te communiceren over bedrijfsnieuws en updates van projecten. Een cryptoscammer had meteen zijn zinnen gezet op de X-pagina van Sam Altman en co. De criminelen wilden er blijkbaar een cryptomunt promoten die zogezegd door OpenAI uitgegeven werd. In realiteit bleek het om een scam te gaan om Bitcoins te stelen. Eerder werden ook al de X-accounts van drie belangrijke OpenAI-mensen gehackt, waaronder die van CTO Mira Murati

Geloofwaardige OpenAI-website

De hacker lokte potentiële slachtoffers door te zeggen dat de OpenAI-token “op een of andere manier aangedreven wordt door op kunstmatige intelligentie gebaseerde taalmodellen.” Vervolgens gooide hij er een wirwar van crypto- en AI-buzzwords in, waarschijnlijk genoeg om goedgelovige gebruikers te lokken. Als ze naar ‘token-openai.com’ gingen, zagen ze een neppe, maar overtuigende OpenAI-website. Alles waar ze op klikten, vroeg om hun wallet te verbinden, waarna vermoedelijk alles in hun wallet werd gestolen.

Verschillende frauduleuze berichten waren ongeveer een uur zichtbaar voordat ze werden verwijderd en het account lijkt nu weer normaal te zijn. OpenAI bevestigde het probleem en volgens Bloomberg wordt onderzocht hoe de hackers de X-account konden overnemen. Gisteren waarschuwde het beveiligingsteam van het bedrijf medewerkers naar verluidt om hun accounts te beveiligen door een toename van recente accountovernames.

Uitgelicht artikel openai Jony Ive werkt met OpenAI aan geheim AI-product
artificiële intelligentieBeveiligingOpenAI

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen