Nieuws

Google maakt Pixel Watches stuk met nieuwe update, pauzeert uitrol

Google Pixel Watch 3
© Google
Sommige smartwatches lopen vast nadat je probeert bij te werken naar Wear OS 5. Je kan het apparaat wel herstellen.

Sinds eerder deze maand biedt Google een nieuwe smartwatch aan: de Pixel Watch 3. Bij die nieuwe wearable hoort ook gloednieuwe software. Met Wear OS 5 introduceert Google de volgende generatie van het smartwatchbesturingssysteem ook op oudere modellen, al zal niet elke Pixel Watch-eigenaar daar echt tevreden mee zijn.

Uitgelicht artikel Pixel Watch Wear OS 5 arriveert op oudere Pixel-smartwatches

Er zit namelijk een probleem in de update naar Wear OS 5. Installeer je die op een Pixel Watch of Pixel Watch 2, dan heb je grote kans dat het toestel helemaal vastloopt. Het probleem lijkt maar een klein aantal gebruikers te treffen, maar Google besliste toch om de uitrol van de update stop te zetten. Na het installeren van de update kregen gebruikers een zwart scherm met een bluetoothlogo te zien, waardoor de smartwatch onbruikbaar werd.

Stappenplan

Dat is vervelend, maar er bestaat wel een oplossing voor. Google voorziet zelfs een stappenplan om ervoor te zorgen dat je wearable opnieuw begint te werken. Daarvoor moet je eerst de smartwatch herstarten, en dan de kroon ingedrukt houden. Dat doe je ongeveer 20 seconden lang tot er een wit Google-logo in beeld verschijnt. Krijg je dat logo te zien? Dan duw je tegelijkertijd op de linkse bovenhoek en de hoek rechtsonder. Daardoor ze je de Watch in de modus voor “snel opstarten”.

Nadien moet je op de knop naast de kroon drukken om naar beneden te scrollen. Dat doe je tot je bij “Recovery mode” terechtkomt. Duw dan opnieuw op de kroon, en je ziet “No message” in beeld verschijnen. Nu is het de bedoeling dat je tegelijkertijd op de kroon drukt en naar boven swipet op het scherm. Hier ga je op zoek naar de optie voor “Wipe Data/Factory reset”, zodat je het horloge kan resetten.

Eenmaal je het horloge opnieuw hebt ingesteld, moet je nog even de Watch-app op je telefoon openen. Ook daar dien je het apparaat te resetten voor je het opnieuw koppelt. Om ervoor te zorgen dat jij dit probleem niet tegenkomt, heeft Google de uitrol van de laatste update even op pauze gezet. Eenmaal het probleem eruit gehaald is, zou de uitrol wel hervat worden.

google pixel watch 2Google Pixel Watch 3Wear OSWear OS 5wearables

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen