Nieuws

OnePlus onthult eerste specificaties OnePlus 13

OnePlus 12
© OnePlus
OnePlus onthult komende maand zijn vlaggenschiptoestel voor 2025, de OnePlus 13, waarvan via Weibo nu de eerste specificaties zijn bevestigd.

Dezelfde OnePlus-topman die begin september de lanceringsdatum van de OnePlus 13 bevestigde, onthult nu meer specificaties van het vlaggenschip. Li Jei Louis meldt via Weibo dat de OnePlus 13 gebruikmaakt van BOE’s tweede generatie ‘Oriental Screen’. BOE is een Chinese schermfabrikant gespecialiseerd in oledschermen. Vorig jaar leverde de fabrikant zijn al eerste generatie ‘Oriental Screen’ voor de OnePlus 12.

Het tweedegeneratiescherm levert volgens Li Jei “nog betere prestaties”, al geeft de topman geen exacte details. Bij de eerste generatie lag de focus op een aanzienlijk hogere piekhelderheid dan de oledschermen van bijvoorbeeld Samsung. In theorie haalt het eerste Oriental Screen-oledscherm een maximale helderheid van 4.500 nits. Ter vergelijking: het oledscherm in de Google Pixel 9-serie, momenteel Samsungs beste oledscherm, haalt 3.000 nits.

Naast de hoge piekhelderheid, bood het paneel een PWM-dimming van 2.160 Hz, wat hoger ligt dan bij concurrerende displays. PWM-dimming is de techniek waarmee oledschermen hun helderheid aanpassen. Het merendeel van de gebruikers merkt weinig van deze hogere verversingsfrequentie, maar een kleine groep kan gevoelig zijn voor de beeldverversing en hoofdpijn ervaren bij een lage PWM-dimmingfrequentie. De tijd zal leren of BOE de frequentie dit jaar opnieuw heeft verhoogd.

Eerste foto van het scherm

Li Jei plaatste op Weibo ook een foto van het betreffende Oriental Screen. Daarop zien we, zoals geruchtenmaker Digital Chat Station bevestigt, het 6,82-inch-oledscherm van de OnePlus 13. DCS stelt bovendien dat het BOE X2-scherm aan alle vier de zijden is afgerond. Bovenaan zit een gat voor de selfiecamera, en de schermranden lijken relatief dun.

OnePlus 13 BOE X2-scherm
© Weibo/OnePlus

Het ontwerp van de smartphone zelf werd eerder al onthuld door dezelfde geruchtenmaker. Uit een afbeelding blijkt dat OnePlus bij de 13 kiest voor een geheel nieuw ontwerp, met een bredere cameramodule en een meer rechthoekige behuizing.

Wat de specificaties betreft, is bekend dat de OnePlus 13 gebruikmaakt van de Snapdragon 8 Gen 4 (of Elite) chipset, een 6.000mAh-batterij met 100W snelladen en een cameramodule met drie 50MP-sensoren. Meer details volgen komende maand wanneer de OnePlus 13 officieel wordt gelanceerd.

mobieloneplusoneplus 13

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen