Nieuws

Mozilla Thunderbird nu ook beschikbaar op Android

Thunderbird op Android
© Mozilla
Mozilla heeft zijn aloude e-mailapplicatie Thunderbird uitgebracht op Android. Tenminste, de naam is hetzelfde, maar onderhuids is het een kopie van de populaire K-9 Mail-app.

De lancering van Mozilla Thunderbird op Android volgt op de overname van K-9 Mail in 2022. MZLA Technologies Corporation, een dochteronderneming van Mozilla, beheert sindsdien K-9 Mail. Voordat Thunderbird als Android-app verscheen, moesten er diverse functies van de desktopversie naar K-9 Mail worden overgezet, zoals het synchroniseren van Mozilla-accounts tussen je smartphone en de desktopversie van Thunderbird. Daarnaast kreeg de app een update met het Material 3-design, zodat deze aansluit bij het ontwerp van andere Mozilla-apps op Android.

Bètaversie op Android

Ruim twee jaar na de overname is het zover: Mozilla Thunderbird is nu beschikbaar op Android, zij het als bètaversie. Gebruikers die de testversie installeren, worden gevraagd om feedback te geven wanneer ze bugs tegenkomen. In ruil daarvoor krijg je in de testversie toegang tot alle functies die het Thunderbird-team ontwikkelt, voordat deze in de stabiele versie worden uitgebracht.

Voorlopig is er nog geen stabiele versie van Thunderbird. Volgens het Mozilla-team biedt de K-9 Mail-app echter vrijwel dezelfde ervaring. Veel functies die voor de Thunderbird-app zijn bedoeld, zijn namelijk al beschikbaar in K-9 Mail. Dit geldt ook voor het Material 3-design. Een bijkomend voordeel is dat de functies in K-9 Mail al uitgebreid zijn getest, waardoor je geen last hebt van de bugs die in de bètaversie van Thunderbird kunnen zitten.

Planning voor Thunderbird-releases

Mozilla heeft overigens wel goed nieuws voor gebruikers die wachten op de stabiele release van Thunderbird voor Android; deze staat gepland voor de vierde week van oktober, mits de bètatest soepel verloopt. Een week eerder verwacht het Mozilla-team een release candidate (RC) uit te brengen in het bètakanaal. In deze versie zijn vrijwel alle bugs uit de eerdere testversies verholpen.

Voor gebruikers die willen overstappen van K9 Mail naar Thunderbird benadrukt Mozilla dat je de laatste versie van K-9 Mail moet gebruiken. De synchronisatiefunctie tussen de desktopversie van Thunderbird en de mobiele app wordt op een later moment toegevoegd, aldus de browsergigant.

Androidmozillamozilla thunderbordthunderbird

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen