Nieuws

Panne bij PlayStation Network zorgt voor chaos bij gamers

PSN Playstation 5
© iStock / Girts Ragelis
Door een wereldwijde panne bij Sony's PlayStation Network konden gamers de voorbije nacht niet online gamen of online content bekijken. Het is nog steeds gissen naar de oorzaak.

Hoewel de panne Amerikaanse gamers tijdens de spitsuren trof, stroomden rond 2u ‘s nachts Belgische tijd de eerste meldingen binnen van technische problemen via Downdetector, het platform dat serverproblemen monitort. Gamers werden massaal uit hun onlinesessies gegooid en ook bij het opstarten van nieuwe matches liep het fout. Online gameplay crashte op zowel de PS5, PS4 als oudere consoles zoals de PS3 en PS Vita.

Weinig communicatie rond PSN-panne

Opvallend was dat Sony Interactive Entertainment in eerste instantie niets van zich liet horen. Pas later werd de statuspagina van PSN bijgewerkt om te bevestigen dat verschillende diensten niet werkten. Gebruikers hadden geen toegang tot hun accounts, konden geen nieuwe aanmaken of bestaande gegevens wijzigen. Ook gamestreaming en het gebruik van de PlayStation Store zat muurvast: games doorbladeren, vouchercodes inwisselen of aankopen downloaden was een tijdlang onmogelijk. Pas tegen dinsdagochtend, 10u30 Belgische tijd, was het netwerk weer volledig operationeel.

Intussen is het nog steeds wachten op een officiële uitleg va Sony. Zo blijft het voor honderdduizenden gamers blijft het gissen waarom ze urenlang geen toegang hadden tot het PSN en wat aan de basis lag van de globale serverpanne.

Uitgelicht artikel PlayStation 5 Pro Sony onthult krachtigere en prijzigere PlayStation 5 Pro
gamingontspanningplaystationplaystation network

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen