Nieuws

Audio Google TV Streamer loopt vertraging op

Google TV Streamer (4K)
© Google
De Google TV Streamer staat inmiddels bij de eerste gebruikers in huis en dat gaat gepaard met enkele klachten over de Google TV-software van de streamingbox.

Gebruikers klagen onder meer via Reddit over audioproblemen met de TV Streamer. Uit de berichten blijkt dat de audio van de streamingbox vertraging oploopt, waardoor de audio en het beeld op de televisie niet synchroon lopen. Het probleem ligt niet bij de streamingdiensten zelf, blijkt uit de klachten. Alle geteste streamingplatformen, zoals HBO Max, Netflix en YouTube, kampen met de vertraagde audio.

Tijdelijke oplossingen

Bovendien neemt de audiovertraging toe naarmate je langer video’s streamt op de TV Streamer. Het tijdelijk pauzeren van de video lijkt het probleem tijdelijk te verhelpen. Nadat de video opnieuw wordt gestart, ontstaat er echter vanzelf weer vertraging in de audio. Andere gebruikers zeggen dat ze het probleem tijdelijk konden verhelpen door de streamingbox te herstarten.

Beide oplossingen zijn echter van tijdelijke aard. De vertraging keert namelijk steeds terug, al is het niet duidelijk wat daarvan precies de oorzaak is. Mogelijk ligt de oorzaak bij Google TV, het besturingssysteem van de streamingbox. Het is ook mogelijk dat er problemen zijn met de audio-instellingen van het OS of de apps die erop draaien. Zo zijn er verschillende aspecten die Google mogelijk moet onderzoeken om het probleem te achterhalen.

Via Reddit zijn diverse meldingen te vinden over soortgelijke problemen met de Chromecast met Google TV. Ook die kampte in verschillende gevallen met audiovertraging. In sommige gevallen bleek het voldoende om de streamingdongle van HDMI-poort te wisselen of hem een keer in en uit te pluggen. De vraag is natuurlijk of hetzelfde probleem speelt bij de nieuwe streamingbox van Google, of dat er meer aan de hand is.

Eerste streamingbox van Google

De streamingbox ligt ‘gelukkig’ pas net in de winkelschappen. Sinds 24 september kun je hem ook in België en Nederland aanschaffen voor 119 euro. Het is dus goed mogelijk dat het om een bug gaat die Google bij de ontwikkeling van zijn eerste streamingbox heeft gemist.

Vergeleken met de Chromecast-serie is de TV Streamer een forse upgrade, met een 22% snellere CPU, 32 GB opslag, 4 GB RAM, een ethernetaansluiting en een afstandsbediening met een gebruiksvriendelijkere indeling. De Chromecast zal uiteindelijk helemaal verdwijnen. Hoewel er nu nog voorraad is, heeft Google de productie al stopgezet.

googlegoogle tvgoogle tv streamerontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen