Nieuws

Microsoft lanceert Office 2024 voor pc en Mac

Office 2024
© Microsoft
Microsoft heeft deze week zijn nieuwe standaloneversie van Office gelanceerd. Wie zich niet wil abonneren op Office 365, kan het Office 2024 los aanschaffen.

De client voor Office 2024 is beschikbaar voor consumenten en kleine bedrijven en biedt de klassieke Office-suite zoals we die van voor het cloudtijdperk kenden, met versies van Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook, voor zowel Mac als pc.

De release is de opvolger van Office 2021 en bevat veel van de updates die Microsoft de afgelopen jaren al naar zijn Microsoft 365-abonnees heeft uitgerold. De kernapps zijn verbeterd en er zijn wijzigingen doorgevoerd op het gebied van toegankelijkheid en gebruikersinterface. Een opvallende verandering is het nieuwe standaardthema, dat is gebaseerd op de Fluent Design-principes van Windows 11, waardoor de visuele stijl nu meer in lijn ligt met Microsofts nieuwste besturingssysteem.

Nieuwigheden in Excel, PowerPoint en Outlook

Excel 2024 krijgt enkele handige nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om Dynamic Arrays in grafieken te gebruiken. Dit betekent dat grafieken automatisch worden bijgewerkt op basis van nieuwe gegevens, in plaats van vast te zitten aan vaste datapunten. Een andere handige toevoeging is de nieuwe IMAGE-functie, waarmee je afbeeldingen rechtstreeks van het web kunt invoegen in je spreadsheets.

© Microsoft

PowerPoint introduceert de Cameo-functie, waarmee je live camerabeelden kunt integreren in je slides. Daarnaast is er een nieuwe opnamefunctie toegevoegd waarmee je presentaties kunt voorzien van gesproken toelichting, animaties, overgangen en inktnotities. Ook het toevoegen van ondertitels en gesloten bijschriften aan video’s en audiobestanden is nu mogelijk, waardoor presentaties een stuk toegankelijker worden.

Outlook 2024 heeft verbeterde zoekmogelijkheden, zodat je relevantere resultaten krijgt voor e-mails, bijlagen, contacten en afspraken. Bovendien kun je nu vergaderingen automatisch inkorten en hebben Mac-gebruikers de mogelijkheid om veegbewegingen naar links en rechts aan te passen in de Outlook-app.

© Microsoft

Verbeteringen in Word en OneNote

Word, Excel en PowerPoint 2024 bieden nu ook de mogelijkheid om eenvoudig foto’s van je Android-telefoon in te voegen. Microsoft ondersteunt daarnaast de nieuwe OpenDocument-versie (ODF 1.4), wat de compatibiliteit van bestanden verhoogt. Ook nieuw in Word en PowerPoint is de optie om reacties op opmerkingen leuk te vinden of te beantwoorden, wat de samenwerking in documenten soepeler maakt.

Een handige toevoeging in Word 2024 is het verbeterde herstel van sessies. Mocht je pc crashen of onverwacht afsluiten, dan opent Word automatisch alle documenten die je voor de crash had geopend. OneNote-gebruikers kunnen zich verheugen op een vernieuwde inkt- en tekenervaring, waarmee digitale notities maken nog soepeler verloopt.

Standalone Office voor wie geen abonnement wil

Office 2024 vereist een Microsoft-account en een internetverbinding om de software te installeren, activeren en beveiligingsupdates te ontvangen. De suite draait zowel op Windows 10 en 11 als op de drie meest recente macOS-versies. Net als bij de vorige standalone release, zul je daarna weinig internetverbinding nodig hebben.

Office 2024 is verkrijgbaar in twee edities. Voor 149,99 euro krijg je Office Home 2024, dat Word, Excel, PowerPoint en OneNote bevat voor zowel pc als Mac. Wil je ook Outlook en de mogelijkheid om de software commercieel te gebruiken, dan kun je voor 249,99 euro Office Home and Business 2024 aanschaffen.

microsoftOffice 2024

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen