Nieuws

Gamehit Palworld krijgt wellicht mobiele versie

Palworld
© Pocketpair
Het lijkt erop dat de razend populaire game Palworld een mobiele versie krijgt. Krafton, de uitgever van PUBG: Battlegrounds, heeft daartoe een licentieovereenkomst gesloten met Pocketpair, de ontwikkelaar van Palworld.

De uitgever zou de mobiele versie van Palworld willen laten ontwikkelen door PUBG Studios, de makers van ‘PlayerUnknown’s Battlegrounds’ (PUBG: Battlegrounds), dat ook een mobiele versie heeft (PUBG Mobile). Er zijn nog geen concrete details vrijgegeven, behalve dat PUBG Studios de gameplay van Palworld zal “herinterpreteren” voor mobiele apparaten. Dat staat te lezen in een Koreaanse persaankondiging. Het is nog niet duidelijk is of het een volledige port van de game zal zijn of een spin-off van het gekende concept.

Palworld brak verkooprecords

Palworld debuteerde in januari en is een van de grootste gamehits van de voorbije jaren, met meer dan een miljoen verkochte exemplaren binnen de acht uur en maar liefst 15 miljoen verkochte exemplaren op Steam, binnen een maand. Het bereikte ook snel 10 miljoen spelers op Xbox en was de grootste derdepartijlancering op Game Pass. Vorige week werd de game plotseling op verschillende markten beschikbaar voor de PlayStation 5.

Een interessant detail is dat de game voorlopig niet op PS5 te spelen is in Japan. Palworld vertoont nu eenmaal sterke gelijkenissen met Pokémon, een iconische franchise in het land van de rijzende zon. In Palworld moeten spelers ook monsters vangen, maar sommige exemplaren zijn bewapend en kunnen zelfs worden opgegeten. Nintendo en The Pokémon Company hebben de game nauwlettend in de gaten gehouden en in september een rechtszaak aangespannen tegen Pocketpair voor vermeende copyrightschendingen. Dat Krafton nu net beslist om verder te werken aan een nieuwe versie van Palworld, is dus opvallend te noemen.

gamingontspanningpalworld

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen