Nieuws

Spotify voegt ‘slimme’ offline afspeellijst toe

Spotify logo
© Unsplash / Alexander Shatov
Met ‘Offline Backup’ zegt Spotify ervoor te zorgen dat je altijd iets te luisteren hebt, ook als je even offline bent.

Spotify’s nieuwe ‘Offline Backup’-functie is een aanvulling op de bestaande downloadfunctie voor Premium-abonnees. Met die downloadfunctie kan je handmatig afspeellijsten, nummers en podcasts downloaden. Het idee achter ‘Offline Backup’ is echter dat je niets hoeft te doen om toch altijd een up-to-date offline afspeellijst bij je te hebben.

Altijd muziek voorhanden

Offline Backup is in essentie een lijst met nummers die je recent via Spotify hebt beluisterd, en die je offline kunt terugluisteren. Hiervoor maakt de streamingdienst gebruik van de cache die op je toestel wordt opgeslagen tijdens het streamen van nummers. Die aanpak zorgt er echter voor dat de lijst waarschijnlijk iets minder gepersonaliseerd is dan je van Spotify gewend bent; de lijst wordt immers ‘bepaald’ door wat je onlangs hebt beluisterd.

De afspeellijst biedt nog wel enkele sorteermogelijkheden. Zo kan je aangeven in welke stemming je bent, naar welke artiest je wilt luisteren of welk genre je voorkeur heeft.

Minimaal vijf nummers

Voordat je offline muziek kunt beluisteren met Offline Backup, moet je recent minimaal vijf nummers hebben afgespeeld. Bovendien moet ‘Offline muziek luisteren’ zijn ingeschakeld in het instellingenmenu. Navigeer daarvoor via het hamburgermenu naar Instellingen en privacy -> Opslag. Daar zie je ook hoeveel ruimte Spotify in beslag neemt voor cache, en kun je de opties voor offlinestreaming aanpassen.

Voldoe je aan alle voorwaarden, dan verschijnt de afspeellijst automatisch op het startscherm van Spotify wanneer je geen internetverbinding hebt. Zie je de afspeellijst niet, dan moet je mogelijk de app op je smartphone bijwerken. Ga hiervoor naar de App Store (iPhone) of Play Store (Android).

audiomuziekstreamingontspanningspotify

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen