Nieuws

ChatGPT blijft explosief groeien: 50 miljoen nieuwe gebruikers in 2 maanden tijd

ChatGPT
© Unsplash / Levart Photographer
ChatGPT blijft ontzettend hard groeien. De AI-chatbot van ontwikkelaar OpenAI telt in amper twee maanden tijd zo'n 50 miljoen nieuwe gebruikers.

Nu de scholen weer zijn begonnen, lijkt het gebruik van AI-chatbots voor onderzoek (of wellicht ook voor het schrijven van werkstukken en papers) een grote stijging te zien. Het verklaart voor een stuk waarom OpenAI zoveel investeerders aantrekt. Onlangs kondigde het bedrijf aan dat het 6,6 miljard dollar aan financiering heeft opgehaald, een duizelingwekkend bedrag.

Geen maat op ChatGPT

Tegelijkertijd meldde OpenAI dat “elke week meer dan 250 miljoen mensen wereldwijd ChatGPT gebruiken om hun werk, creativiteit en leren te verbeteren.” De groei sinds eind augustus is erg opvallend en best aanzienlijk. Toen zei OpenAI zei dat er 200 miljoen wekelijkse gebruikers waren. Dat waren er al twee keer zoveel als in november 2022. In juni van dit jaar stond de te teller al op 350 miljoen maandelijkse gebruikers, meldde The New York Times, die interne documenten kon inkijken. Het is wel niet duidelijk hoeveel gebruikers ChatGPT gratis gebruiken of voor de betaalde versie gaan.

Hoewel het niet precies duidelijk is waarom het aantal gebruikers in zo’n korte tijd zo sterk is gestegen, lijkt het een logische verklaring te zijn dat veel studenten nu weer naar school gaan en wellicht AI-tools gebruiken voor hun huiswerk en onderzoek. Het lijdt nog maar weinig twijfel dat de gebruikersaantallen van ChatGPT nog verder zullen stijgen wanneer Apple de AI-dienst integreert in Apple Intelligence. Die slimme functies worden in de komende maanden uitgerold naar eigenaars van een iPhone 16 of iPhone 15 Pro (Max).

Uitgelicht artikel chatgpt loginscherm ChatGPT ziet aantal wekelijkse gebruikers verdubbelen
artificiele intelligentieChatGPTOpenAI

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen