Nieuws

OpenAI test nieuwe ChatGPT-interface Canvas 

Canvas
© OpenAI
OpenAI test een interface voor ChatGPT: Canvas. De nieuwe werkomgeving bevindt zich nog in de bètafase, maar zal uiteindelijk naar alle gebruikers worden uitgerold.

Ontwikkelaar ChatGPT heeft de geüpdatete ChatGPT-interface officieel voorgesteld op zijn blog. De veranderde werkomgeving is nu al beschikbaar voor gebruikers van ChatGPT Plus en Team. Volgende week zullen ook Enterprise- en Edu-gebruikers toegang krijgen tot Canvas.

De nieuwe virtuele werkruimte focust op creatieve schrijf- en codeerprojecten waarin gebruikers ChatGPT kunnen raadplegen voor specifieke onderdelen van hun project. Naast de hoofdchat zal er een apart venster openen (een nieuw ‘canvas’) waar gebruikers tekst of code kunnen plaatsen. Vervolgens kunnen ze delen markeren om de AI te laten focussen en bewerken, vergelijkbaar met de taak van een copywriter of code reviewer, volgens de blog.

Canvas in ChatGPT

Canvas kan handmatig geopend worden door “use canvas” in te tikken, maar het kan ook automatisch worden geactiveerd als de AI een situatie herkent waarin Canvas nuttig kan zijn, laat OpenAI weten. Daarnaast zijn er verschillende sneltoetsen beschikbaar voor schrijf- en codeerprojecten.  

Verder kunnen gebruikers ChatGPT vragen om bewerkingssuggesties, aanpassingen in lengte, leesniveau of zelfs om emoji toe te voegen aan schrijfprojecten. Voor programmeurs biedt Canvas de mogelijkheid om specifieke regels code te laten controleren, logbestanden en opmerkingen toe te voegen, bugs te repareren en code naar een andere programmeertaal om te zetten, zoals JavaScript, TypeScript, Python, Java, C++ of PHP. 

Via de Canvas-functie sluit ChatGPT zich aan bij andere AI-assistenten met dergelijke werkruimten, zoals Anthropics Artifacts en het op codering gerichte AI-model Cursor.

Uitgelicht artikel ChatGPT ChatGPT blijft explosief groeien: 50 miljoen nieuwe gebruikers in 2 maanden tijd
artificiële intelligentieChatGPTOpenAI

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen