Nieuws

YouTube Shorts worden een heel stuk langer

YouTube
© Unsplash / Javier Miranda
YouTube heeft aangekondigd dat de Shorts-video's vanaf 15 oktober maximaal 3 minuten lang mogen zijn. Momenteel ligt de limiet nog op 60 seconden.

De limiet geldt voor alle langgerekte en vierkante video’s die onder YouTube Shorts vallen. Deze video’s mogen nu maximaal 60 seconden duren, met een minimum van 15 seconden. Vanaf 15 oktober wordt de limiet verhoogd naar 3 minuten. YouTube geeft aan dat de wijziging alleen geldt voor video’s die op of na 15 oktober worden geüpload.

Het videoplatform belooft ook de aanbevelingen voor langere Shorts te verbeteren. Met andere woorden: de kans dat je een langere Shorts-video te zien krijgt, neemt de komende tijd iets toe. De Shorts-videospeler ziet er voortaan bovendien iets anders uit: het bijschrift, de naam en de afbeelding van het geluid nemen minder ruimte in beslag, zodat er meer schermruimte overblijft voor de video.

YouTube Shorts update
De informatie onderaan het scherm neemt minder ruimte in beslag. – © Google

Makkelijker video’s maken

Wil je zelf aan de slag met Shorts? Dat is nu een stuk eenvoudiger dankzij templates die inspelen op de nieuwste videotrends. Tik simpelweg op de Remix-knop bij een video om gebruik te maken van de geluiden en effecten van die video.

Shorts-creators kunnen binnenkort bovendien clips uit andere YouTube-video’s gebruiken in hun korte video’s, zonder de YouTube-app te verlaten. Het platform voegt deze functie toe aan de Shorts-camera. Tot slot maakt ook AI zijn intrede met de komst van Googles DeepMind-videocreatietool: Veo. Creators kunnen Veo inzetten om “nog meer buitengewone video-achtergronden en zelfstandige videoclips” te creëren, aldus het Google-platform.

Aanpassingsmogelijkheden

YouTube introduceert ook de mogelijkheid om Shorts-trends te volgen via een nieuwe Trends-pagina in de mobiele app, evenals een optie om minder Shorts in je YouTube-feed te zien. Tik hiervoor simpelweg op de drie puntjes rechtsboven en selecteer “Toon minder Shorts”. Wanneer deze functies beschikbaar zullen zijn op Android en iOS, heeft YouTube nog niet bekendgemaakt.

ontspanningShortsyoutubeyoutube shorts

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen