Nieuws

Samsung presenteert One UI 7-schil: uitrol pas in 2025

De Samsung Galaxy S24-serie
© Samsung
Samsung bevestigde donderdagavond de komst van One UI 7. Voor het eerst in jaren laat de smartphonegigant de uitrol echter op zich wachten tot ná de jaarwisseling.

De afgelopen zomer deden de geruchten de ronde dat Samsung bijna klaar was om One UI 7 uit te brengen. Deze geruchten werden echter keer op keer ontkracht naarmate de tijd verstreek. Een officiële verklaring over de update naar Android 15 bleef uit, tot donderdagavond: One UI 7 is nu officieel aangekondigd, maar dat betekent niet dat de uitrol van de softwareschil al in de pijplijn zit. Samsung liet namelijk weten dat de Galaxy S25 als eerste toestel de nieuwe One UI-software zal ontvangen.

Bètaversie van One UI 7

Andere Samsung-toestellen worden pas na de aankondiging van de Galaxy S25 bijgewerkt naar One UI 7. Hoeveel tijd het daarna zal duren voordat andere toestellen worden bijgewerkt, is niet bekendgemaakt. Voor die tijd komt er echter wel een bètaversie van One UI 7 beschikbaar, zodat ontwikkelaars alvast met de software aan de slag kunnen. Behalve dat de bètaversie ‘voor het einde van dit jaar’ verschijnt, heeft Samsung verder geen details bekendgemaakt.

Dat geldt ook voor informatie over welke toestellen toegang krijgen tot de One UI 7-bèta. Bij zulke bèta’s gaat het doorgaans om vlaggenschipmodellen zoals de Galaxy S24 en Galaxy Z-serie. Voor One UI 6 bracht Samsung later echter ook testversies uit voor Galaxy A-toestellen.

Waarom de uitrol van de nieuwe One UI-schil dit jaar zo lang op zich laat wachten, liet Samsung in het midden tijdens de Samsung Developer Conference. Eerder meldde een Koreaanse moderator wel dat ‘interne discussies’ over nieuwe functies in One UI 7 voor vertraging hebben gezorgd. Bovendien wil Samsung er eerst voor zorgen dat de update stabiel draait, voordat ze de bèta’s uitbrengen.

Aanpassingen in One UI 7

Welke aanpassingen precies worden doorgevoerd in One UI 7, zal pas bij de uitrol duidelijk worden. Tijdens de SDC gaf Samsung enkel een sneak peek van One UI 7, zonder veel in detail te treden. De nieuwe interface biedt in ieder geval een “eenvoudig, impactvol en emotievol ontwerp”, aldus Samsung. Galaxy AI staat centraal in de nieuwe softwareschil, met AI-functies die zijn geïntegreerd in je dagelijkse activiteiten.

Hands-on-video’s van SamMobile onthullen onder andere dat One UI 7 een meer iPhone-achtig design krijgt. Dit is te zien in het notificatiepaneel, dat afgeronde hoeken heeft en meldingen en instellingen van elkaar scheidt, zoals ook het geval is in iOS. De Camera-app is, zoals eerder gelekt, grondig vernieuwd, en de interface heeft enkele aanpassingen gekregen om bediening met één hand te vergemakkelijken. Dit is bijvoorbeeld te zien in de applijst van One UI: de zoekbalk is naar onderen verplaatst.

Samsung heeft ook nieuwe, vloeiendere animaties toegevoegd en komt met nieuwe icoontjes. Dit laatste werd de afgelopen maanden al meerdere keren genoemd. Later dit jaar zal er nog veel meer bekend worden over One UI 7, zodra de bètaversies beschikbaar zijn. De stabiele updates voor de softwareschil (en dus Android 15) volgen ergens in 2025.

Androidandroid 15One UIone ui 7samsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen