Nieuws

iOS 18.0.1 is nu beschikbaar: dit is er verbeterd

Apple iPhone 16
© Apple
iOS 18.0.1 is nu beschikbaar voor iPhones en iPads. Nieuwe functies kom je er niet in tegen, maar Apple heeft wel een reeks bugs opgelost.

én van de belangrijkste bugfixes in iPadOS 18.0.1 is er voor de iPad Pro M4. Die iPad Pro-reeks kampte met crashes na de uitrol van iPadOS 18. Sommige iPads startten zelfs helemaal niet meer op. Dat die bug is opgelost, betekent dat eigenaren van de iPad Pro M4 eindelijk kunnen upgraden naar iPadOS 18.

Bugfixes in iOS 18.0.1

Apple zegt dat iOS en iPadOS 18.0.1 verder nog enkele “belangrijke bugfixes en beveiligingsupdates” bevatten. Deze bugs zijn volgens de releasenotes opgelost in iOS 18.0.1:

  • Het aanraakscherm reageert mogelijk tijdelijk niet onder bepaalde omstandigheden op iPhone 16- en iPhone 16 Pro-modellen.
  • De camera kan bevriezen bij het opnemen van video in macromodus op de Ultra Wide-camera in 4K met HDR uitgeschakeld op iPhone 16 Pro-modellen.
  • De Berichten-app kan onverwachts stoppen bij het beantwoorden van een bericht met een gedeelde Apple Watch-face.
  • Prestaties kunnen worden beïnvloed door een probleem met geheugentoewijzing op sommige iPhones.

De twee laatstgenoemde bugs zijn ook opgelost op iPads, zo blijkt uit de releasenotes van iPadOS 18.0.1.

Voor de iPhone 16 Pro en Pro Max is het oplossen van de touchscreenproblemen mogelijk de belangrijkste verbetering. Via Reddit doken afgelopen week berichten op van eigenaars van de iPhone 16 Pro en 16 Pro Max waarvan het touchscreen soms niet reageerde. Vermoed werd dat dit te maken had met de beschermingsmaatregelen van iOS tegen ongewenste aanrakingen. Vanaf iOS 18.0.1 is dat probleem verleden tijd, aldus Apple.

Update nu beschikbaar

Alle iPads en iPhones die geschikt zijn voor iPadOS 18 of iOS 18, kunnen nu meteen aan de slag met versie 18.0.1. Om de update te installeren, open je het instellingenmenu van je iPhone of iPad en navigeer je naar Algemeen -> Software-update. Apple controleert dan automatisch of de update beschikbaar is voor jouw toestel, waarna je die kunt downloaden door op “Werk nu bij” of “Werk vannacht bij” te tikken.

Uitgelicht artikel Apple iPhone 15 Apple geeft gebruikers de mogelijkheid op iOS 17 te blijven
iosios 18ipadiPadOSipados 18iPadsiphoneiphones

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen