Nieuws

Apple schrapt slimme ring en twijfelt over elk jaar een nieuwe iPhone

Het grote verschil tussen Spotify en Apple Music uitgelegd
© Unsplash
Door minder producten te lanceren zou Apple ervoor kunnen zorgen dat software-updates niet meer voor problemen zorgen.

Wie thuis een of meerdere Apple-apparaten heeft liggen en deze up-to-date houdt, heeft wellicht al gemerkt dat de meest recente software niet helemaal foutloos is. De uitrol van iOS en iPadOS 18 verloopt niet van een leien dak, en dan spreken we nog niet over de AI-functies die Apple beloofde, maar die nog niet in de software zitten.

Ook bij Apple hebben ze door dat de laatste nieuwe software te wensen overlaat. Bepaalde functies komen te laat, en de functies die wel op tijd zijn zitten vol met bugs. Apple-analist Mark Gurman zoekt de verklaring daarvoor bij de aanpak van Tim Cook. Apple is een van de grootste bedrijven ter wereld en houdt zich niet alleen meer bezig met computers, smartphones en tablets. Het speelt nu ook op andere vlakken, zoals dat van hoogwaardige en draadloze audio, maar ook op vlak van virtual reality, een sleutelrol. Daarnaast zijn er ook andere markten waar het graag een intrede zou maken. De Apple Car mislukte en komt er uiteindelijk niet, maar op vlak van bijvoorbeeld robots zou Apple dan weer wel vorderingen maken.

Die verscheidenheid aan producten en bijbehorende software zorgt voor een gebrek aan focus. Dat zou er dan weer voor zorgen dat de software-updates minder goed gecontroleerd worden, waardoor gebruikers met allerlei bugs en andere foutjes te maken krijgen. De oplossing daarvoor? Apple zou zich opnieuw gerichter kunnen focussen, al zal het bedrijf daar ongetwijfeld opofferingen voor moeten maken.

Minder productreleases

Dat wil zeggen dat het bedrijf bepaalde producten zou kunnen schrappen. Dat zou nu al gebeuren met de Ring. Zo’n slimme ring zou een Apple Watch kunnen vervangen, en dat zien ze bij Apple niet graag gebeuren. In Cupertino kiezen ze er dan ook voor om op de Watch te focussen en om zo’n slimme ring te laten voor wat het is.

Uitgelicht artikel Apple iPhone 16 iOS 18.0.1 is nu beschikbaar: dit is er verbeterd

Sterker nog: er bestaat een kans dat Apple wat rustiger aan zal doen met nieuwe iPhones. Momenteel brengt het bedrijf elk jaar een nieuw model uit. Heel vernieuwend zijn die nieuwste iPhones echter niet. Dit jaar is het vooral de Action Button die met de aandacht gaat lopen, want dat is de enige échte nieuwigheid op de iPhone 16-reeks. Voorlopig zou de fabrikant wel blijven vasthouden aan die jaarlijkse release, maar binnen het bedrijf wordt steeds luider nagedacht over of het niet anders kan. Kortom: het zou goed kunnen dat we de strategie van Apple in de nabije toekomst zien veranderen. Als alles goed gaat, zitten er daardoor dan ook meteen minder bugs in de software-updates van het bedrijf.

appleiphone 16slimme ringwearables

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen