Nieuws

Eerste Apple Intelligence-features komen eraan

Apple Intelligence
© Apple
De eerste features van het uitgebreid aangekondigde Apple Intelligence zullen vanaf 28 oktober uitgerold worden, als onderdeel van iOS 18.1.

Apple-watcher Mark Gurman (Bloomberg) beschikt naar eigen zeggen over die informatie. Vorige maand kondigde Apple al aan dat het mikte op oktober voor de release van iOS 18.1, iPadOS 18.1 en macOS Sequoia 15.1.

De volgende versie van Apples besturingssysteem brengen enkele van de eerste Apple Intelligence-functies naar de iPhone 16, de iPhone 15 Pro (Max) en enkele iPads. In de eerste golf van Apple Intelligence-functies zitten onder meer de teksteditor en samenvattingstool Writing Tools en slimme audiorecording en transcripties voor apps zoals Mail, Notities en Pages.

Memories in Foto’s met iOS 18.1

Waarschijnlijk krijgen we ook de nieuwe Memories-functie in de Foto’s-app te zien. Hiermee kun je eenvoudig video’s maken van beelden in je galerij. Daarnaast introduceert Apple Clean Up, een tool om objecten uit de achtergrond van foto’s te verwijderen.

Andere functies, zoals ChatGPT-integratie en Genmoji, worden later in iOS 18 verwacht en zullen naar verluidt tegen het einde van het jaar en begin 2025 beschikbaar uitgerold worden naar de twee nieuwste iPhonegeneraties.

Uitgelicht artikel Apple iPhone 16 Nieuws iOS 18.0.1 is nu beschikbaar: dit is er verbeterd
appleApple Intelligenceiosmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen