Nieuws

Nieuwe update maakt Chromecasts veiliger, maar nog niet slimmer

Chromecast met Google TV
© Google
De laatste update voor Chromecasts is een veiligheidsupdate. Een functie-update arriveert op een later moment.

Ondanks het feit dat Google inmiddels een gloednieuwe TV Streamer lanceerde en geen Chromecasts meer maakt, zijn de apparaten nog meer dan bruikbaar. Dat toont Google ook zelf aan, door Chromecasts met Google TV nu van een nieuwe update te voorzien.

De nieuwe update brengt het versienummer van de Google TV-software naar STTL.240812.006. In mensentaal gaat het daarbij om de veiligheidsupdate van september, die ervoor moet zorgen dat achterpoortjes en andere softwarematige foutjes opgelost worden. Helaas blijft het daarbij wat de nieuwe update betreft. Op de nieuwigheden die in de Google TV Streamer zitten, moet je nog eventjes wachten.

Android 14 en meer op komst

Het gaat daarbij onder andere om AI-updates, die Gemini naar de streamingdongle brengen. Het AI-systeem zal je kunnen helpen zoeken naar iets om te kijken. Het AI-systeem bezorgt je ook iets om naar te kijken als er geen film of serie afgespeeld wordt. Je zal namelijk een screensaver kunnen genereren met AI, waardoor je de streaming dongle toch iets persoonlijker kan maken. Ook op de nieuwe Home-tab, die zijn intrede maakt op de Google TV Streamer, zullen Chromecast-gebruikers nog even moeten wachten. Ook die zit namelijk niet vervat in de nieuwste update.

Toch zouden Chromecast met Google TV-gebruikers al die functies binnenkort wel mogen verwachten. Google zou alle softwarematige nieuwigheden namelijk ook naar de Chromecast brengen, en dat zou eerder vroeg dan laat gebeuren. Op termijn zullen Chromecasts met Google TV ook geüpgraded kunnen worden naar Android 14, liet de techreus eerder weten aan Android Authority.

Ook op vlak van veiligheidsupdates kan je de bestaande Chromecasts met Google TV met een gerust hart blijven gebruiken. De 4K-versie krijgt nog tot zeker eind 2025 met enige regelmaat zo’n veiligheidsupdate, de HD-versie zelfs tot 2027. Wie de vertrouwde Chromecast-dongle wil blijven gebruiken, kan dat dus nog enige tijd doen.

Update installeren

Je kan je Chromecast met Google TV updaten door in de instellingen naar ‘Systeem’ te navigeren, en daar ‘Over het systeem’ te kiezen. Daar zie je verschijnen welke softwareversie de Chromecast momenteel draait. Is er een update beschikbaar? Dan kan je er meteen voor kiezen om het systeem bij te werken via het knopje ‘Systeemupdate’.

googlegoogle chromecastgoogle tvgoogle tv streamerontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen