Nieuws

OnePlus 13 krijgt magnetisch draadloos opladen

OnePlus 13
© OnePlus
De OnePlus 13 krijgt ondersteuning voor magnetisch draadloos opladen. Daarnaast zal het bedrijf hoesjes met een houtnerfpatroon aanbieden voor de nieuwe telefoon.

Apple heeft draadloos opladen ingeburgerd met zijn MagSafe-patent en de iPhone 12 in 2020. Sindsdien heeft de fabrikant het systeem verfijnd, met sterkere magneten voor een betere pasvorm en uitlijning. In 2023 kondigde het Wireless Consortium de Qi2-standaard aan met ingebouwde (MagSafe-achtige) magnetische draadloze oplaadondersteuning. Maar ook in 2024 ondersteunen de Android-vlaggenschepen Qi2 nog niet. Gelukkig lijkt dat in 2025 te veranderen: de OnePlus 13 wordt een van de eerste Androidtoppers die de functionaliteit biedt, zo meldt Android Police.

OnePlus-CEO en -COO Kinder Liu deelde op Weibo een screenshot van een privégesprek waarin een fan vroeg of de populaire bamboehoesjes ooit zouden terugkeren. Daarop liet Liu weten dat de bamboecasejes niet terugkeren, maar dat er hoesjes met een houtnerfstructuur op komst zijn. Die zullen bovendien een “magnetische zuigfunctie” hebben, wat aangeeft dat de OnePlus 13 magnetisch draadloos opladen zal ondersteunen.

© Weibo

OnePlus 13 en magnetisch opladen

Een eerdere lek van de bekende Chinese bron Digital Chat Station suggereerde al dat OnePlus werkte aan een reeks magnetische hoesjes met draadloos opladen voor de OnePlus 13. Ook zou het bedrijf een magnetische koelaccessoire ontwikkelen om oververhitting tegen te gaan.

De OnePlus 12 ondersteunt al draadloos opladen aan een vermogenvan 50 W en het is waarschijnlijk dat de OnePlus 13 dat ook zal kunnen. Door de toevoeging van magnetisch draadloos opladen wordt het opladen van de OnePlus 13 eenvoudiger en naadlozer. Het biedt ook mogelijkheden voor accessoires, zoals houders voor in de auto en op de fiets.

Mogelijk gaat OnePlus de magneten (nog) niet in de telefoons zelf steken, maar maakt het merk gebruik van magnetische hoesjes om draadloos opladen te ondersteunen. Dat zou dus vergelijkbaar zijn met hoe MagSafe-adapters van derden draadloos opladen met magnetische bevestiging. Ook de volgende Oppo-vlaggenschiptelefoon zou naar verwachting magnetisch draadloos opladen ondersteunen. De OnePlus 13 wordt later deze maand officieel onthuld in China.

Uitgelicht artikel OnePlus 12 OnePlus onthult eerste specificaties OnePlus 13
draadloos opladenmagsafemobieloneplus

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen