Nieuws

Garmin lanceert binnenkort misschien ‘s werelds eerste microLED-smartwatch

Garmin Fenix 8 lifestyle
De Fenix 8 is er nu ook met een oledscherm - © Garmin
Een nieuw lek over nieuwe Garmin Fenix 8-varianten suggereert dat Garmin misschien de eerste smartwatch met een microLED-scherm zal lanceren.

De Garmin Fenix 8 werd op 27 augustus 2024 aangekondigd. Nu suggereert nieuwe informatie echter dat er nog een extra variant van deze smartwatch onderweg is. Deze variant lijkt een heel speciaal model te zijn, namelijk ‘s werelds eerste smartwatch met een microLED-display.

Een nieuwe Fenix 8 en Tactix 8

Gadgets & Wearables heeft een screenshot met een lijst van ondersteunde apparaten in handen gekregen, waarin onder andere de Fenix 8 microLED wordt vermeld. Deze ondersteunde modellen kregen ontwikkelaars van wijzerplaten voor Garmin-horloges schijnbaar te zien bij het uploaden van hun apps. Naast de nieuwe variant van de Fenix 8, wordt in de lijst ook nog de Tactix 8 amoled vermeld.

Het lijkt er dus op dat we binnenkort een aantal nieuwe Garmin-smartwatches kunnen verwachten, waaronder een nieuw formaat voor de opvolger van de Tactix 7. Garmin schijnt overigens ook al een contract te hebben getekend met Vuzix (via Notebookcheck), een leverancier van microLED-panelen. Dit nieuwe Fenix 8-model lijkt dus steeds waarschijnlijker en steeds dichterbij te komen.

Voordelen van microLED

Waarom is ‘s werelds eerste microLED-smartwatch nou zo interessant? Nou, microLED heeft wel een aantal voordelen ten opzichte van traditionelere oled- en amoled-displays die we tegenwoordig op veel smartwatches zien.

Ten eerste moet deze technologie energie-efficiënter zijn en dat kan dus ook zorgen voor een betere batterijduur op dit aankomende Fenix 8-model. Ondanks de betere energie-efficiëntie kan microLED ook een hogere helderheid bieden dan (am)oled. Dat is natuurlijk erg fijn als je je smartwatch ook tijdens buitenactiviteiten in direct zonlicht goed wil kunnen aflezen.

Als laatste is er bij microLED ook geen kans dat bepaalde elementen van het gebruikersinterface zullen inbranden op het scherm. Hoewel oled-technologie flink verbeterd is door de jaren heen, bestaat de kans op inbranden nog steeds bij deze technologie.

Een nadeel van microLED is echter dat het meer kost om te produceren. We zullen dus nog zien of dat een merkbare invloed heeft op de prijs van het nieuwe Fenix 8-model.

Uitgelicht artikel smartwatch activity tracker sport De functies van populaire smartwatches en activity trackers op een rijtje gezet
garmingarmin fenix 8microledsmartwatch

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen