Nieuws

Turkije en Rusland blokkeren toegang tot Discord

Discord krijgt ban in Turkije en Rusland
Discord krijgt ban in Turkije en Rusland
Het populaire chat- en communicatieplatform Discord is in zowel Turkije als Rusland niet langer toegankelijk. Beide landen hebben de dienst geblokkeerd vanwege overtredingen van hun nationale wetgeving.

In Turkije werd de blokkade ingesteld na een gerechtelijke beslissing in de hoofdstad Ankara. De Turkse informatiewaakhond BTK maakte bekend dat Discord ontoegankelijk is gemaakt vanwege zorgen over de verspreiding van schadelijke content, waaronder materiaal dat verband houdt met kindermisbruik. De Turkse minister van Justitie, Yilmaz Tunç, verklaarde dat er “voldoende verdenking” was dat het platform werd gebruikt voor “kindermisbruik en obsceniteit.” Hij benadrukte dat de Turkse regering vastberaden is om kinderen te beschermen tegen schadelijke online inhoud en dat platforms die dit soort misbruik faciliteren geen ruimte krijgen in Turkije.

De blokkade volgt op een gruwelijke moord in het begin van oktober, waarbij een 19-jarige man twee jonge vrouwen vermoordde. Op Discord zouden gebruikers de daad hebben verheerlijkt, wat leidde tot publieke verontwaardiging en uiteindelijk tot de beslissing om het platform in Turkije te blokkeren.

Russische ban

Ook Rusland heeft Discord hard aangepakt. De Russische autoriteiten beschuldigen het platform ervan niet te voldoen aan de lokale regels voor het verwijderen van verboden inhoud. Deze inhoud zou onder meer terroristische propaganda, illegale informatie en de verkoop van drugs omvatten. De Russische autoriteiten hebben Discord een boete van omgerekend ongeveer 33.000 euro opgelegd omdat het platform faalde om dergelijke inhoud te verwijderen, aldus het Russische persbureau TASS. Na herhaaldelijke overtredingen hebben de Russische toezichthouders besloten de toegang volledig te blokkeren.

Op dit moment is het onduidelijk hoe lang de blokkade in beide landen zal duren en of Discord in de toekomst de vereiste maatregelen zal nemen om weer toegankelijk te worden. Beide landen staan bekend om strenge reguleringen van online platforms.

Uitgelicht artikel MacBook Pro Apples M4 MacBook Pro is misschien al gelekt in Rusland
autoriteitenbanblokkeringdiscordgeblokkeerdruslandturkije

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen