Nieuws

OpenAI maakt zich klaar voor wereldwijde expansie

Sam Altman CEO OpenAI
© jamesonwu1972 / shutterstock.com
Met nieuwe kantoren in New York, Seattle, Parijs, Brussel en Singapore wil OpenAI een wereldwijde expansie mogelijk maken.

Via X kondigt het bedrijf aan dat het nieuwe kantoren opent en dat het de activiteiten uitbreidt. De post is meteen een call-to-action, want het AI-bedrijf is ook op zoek naar werknemers voor die nieuwe locaties. De afgelopen weken kwam OpenAI vaker in het nieuws. Meerdere leidinggevenden vertrokken in sneltempo na elkaar en het bedrijf maakte kenbaar dat het zou verzaken aan zijn nonprofitkarakter, om meer geld in het laatje te kunnen brengen. Dat moet het bedrijf interessanter maken voor investeerders en meer middelen vrijmaken voor de verdere ontwikkeling van AI-systemen zoals ChatGPT.

Singapore als hub

Aan TechCrunch laat OpenAI weten dat het begonnen is met het team in Singapore uit te bouwen. Het is de bedoeling dat het kantoor in Singapore een hub wordt voor klanten in de APAC-regio. Alle ondersteuning van klanten en partners in die regio, zou binnenkort vanuit die hub moeten vertrekken. De bedoeling is om het kantoor eind dit jaar nog te openen. Dat zou dan meteen het tweede kantoor worden van OpenAI in Azië. Momenteel is het bedrijf ook actief in Tokyo, waar het in april dit jaar een kantoor opende. De keuze voor Singapore is niet toevallig. OpenAI laat weten dat ChatGPT hoge gebruikscijfers kent in de regio: sinds het begin van het jaar zou het aantal gebruikers verdubbeld zijn.

Over de andere kantoren blijft het momenteel eerder stil. Aanwerven doet het bedrijf momenteel in bestaande locaties en in Singapore, en dus nog niet in Brussel of Parijs. Wanneer het bedrijf die vacatures openstelt en de kantoren opent, laat het nog niet weten.

businessOpenAIsam altman

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen