Nieuws

Oppo Find X8 krijgt wereldwijde release, chipset bevestigd

Oppo Find X8
© Oppo
De Oppo Find X8-serie, de nieuwste vlaggenschepen van de smartphonefabrikant, zullen op 24 oktober in China onthuld worden. Oppo mikt op een wereldwijde release en heeft zijn keuze qua chipset bevestigd.

De Find X8-telefoons zullen op de gloednieuwe Dimensity 9400 SoC draaien. Die chip is vervaardigd met TSMC’s geavanceerde tweede-generatie 3nm proces. Dat meldt Gizmochina. De Find X8-serie omvat verschillende modellen, waaronder de Oppo Find X8, Find X8 Pro, en de Find X8 Pro Satellite Communication Version. Daarnaast wordt ook de Find X8 Ultra verwacht, die vermoedelijk de Snapdragon 8 Elite-chipset zal bevatten. Deze Ultra-variant zal naar verwachting pas later op de markt komen, wellicht in januari 2025.

Ontwerp en camera’s

Volgens al gelekte beelden blijft de Find X8-serie trouw aan het ronde ontwerp van de cameramodule aan de achterkant. De Pro-variant zal naar verwachting een quad-camera-opstelling hebben, met dubbele periscooplens voor telefoto, terwijl het standaardmodel een drievoudige cameraopstelling met één periscooplens krijgt. Ook is de serie voorzien van een Camera Control-knop die doet denken aan die van de iPhone 16-reeks.

De smartphones zullen uitgerust zijn met een micro-quad-curved oleddisplay aan de voorkant. Alle modellen ondersteunen 50 W magnetisch draadloos opladen en draaien op ColorOS 15, gebaseerd op Android 15. Bovendien wordt verwacht dat de Find X8-modellen, net als de Reno 12-serie, een off-network communicatiefunctie ondersteunen die BeaconLink zal heten.

Krachtige Dimensity 9400-chip

De Dimensity 9400-processor beschikt over een tweede-generatie all-big-core CPU-architectuur. Deze bestaat uit een krachtige Cortex-X925-kern (geklokt op 3,62 GHz), drie Cortex-X4-kernen en vier Cortex-A720-kernen. Deze configuratie zorgt voor een verbeterde single-coreprestatie van 35 procent en multi-core prestatie van 28 procent, in vergelijking met de vorige generatie.

Daarnaast maakt de processor gebruik van Armv9-architectuur op pc-niveau (met verdubbelde cachecapaciteit) en is het de eerste chip die 10,7 Gbps LPDDR5X-geheugen ondersteunt. Deze verbeteringen leiden tot een vermindering van 40 procent in het stroomverbruik onder gelijke prestatieomstandigheden, wat gebruikers een langere batterijduur biedt, zonder in te boeten op prestaties. De Find X8 Pro Satellite Edition met de Dimensity 9400 heeft onlangs een indrukwekkende score van 2.880.558 behaald op AnTuTu-benchmarks.

Wereldwijde lancering op komst

De wereldwijde lancering van de Find X8-serie lijkt dichtbij, aangezien de Find X8 en X8 Pro ook al gecertificeerd zijn in landen zoals India, Indonesië en Thailand. De officiële onthulling komt er dus op 24 oktober.

mobieloppo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen