Nieuws

Zoom introduceert AI-avatar die vergaderingen voor je kan bijwonen

Zoom introduceert AI Avatars
Bron: Zoom
Zoom zet opnieuw een stap in de richting van geautomatiseerde communicatie met zijn nieuwste AI-functie.

Binnenkort kunnen gebruikers een persoonlijke AI-avatar van zichzelf maken, die korte berichten kan versturen naar hun team, zonder dat ze zelf aanwezig hoeven te zijn. Zoom zet opnieuw een stap in de richting van geautomatiseerde communicatie met zijn nieuwste AI-functie. Binnenkort kunnen gebruikers een persoonlijke AI-avatar van zichzelf maken, die korte berichten kan versturen naar hun team, zonder dat ze zelf aanwezig hoeven te zijn. Deze aankondiging maakt deel uit van een bredere AI-uitbreiding binnen het platform.

Hoe werkt de AI-avatar?

Om zo’n digitale avatar te creëren, moeten gebruikers een video van zichzelf opnemen. Zooms AI zal deze video vervolgens gebruiken om een avatar te maken die zowel op hen lijkt als klinkt. Het interessante hieraan is dat je vervolgens een bericht kunt schrijven dat je avatar voor je uitspreekt. Dit kan vooral handig zijn voor het versturen van korte updates via Zooms Clips-functie, die is bedoeld voor het opnemen en delen van korte video’s met collega’s.

Zoom benadrukt echter dat ze zich bewust zijn van de risico’s rondom deepfakes. Smita Hashim, Chief Product Officer bij Zoom, gaf aan dat het bedrijf deze technologie met zorg ontwikkelt. Zoom implementeert geavanceerde authenticatietechnologie, watermerken en strikte gebruiksvoorwaarden om misbruik te voorkomen.

Beschikbaarheid en prijs

Deze AI-avatars worden begin volgend jaar uitgerold als onderdeel van Zooms nieuwe AI Companion-add-on, die 12 dollar per maand extra zal kosten. Voor Zoom-gebruikers met een betaald abonnement, maar zonder de add-on, blijft het mogelijk om vooraf ingestelde AI-avatars en -stemmen te gebruiken, al zijn deze minder gepersonaliseerd.

Naast de AI-avatars werkt Zoom aan verdere AI-integraties met externe productiviteitstools, zoals Zendesk en Asana. Gebruikers kunnen ook nieuwe opties verwachten, waaronder gepersonaliseerde sjablonen voor vergaderoverzichten, waarmee Zoom het werkproces nog verder wil stroomlijnen.

Uitgelicht artikel Zoom introduceert nieuwe AI-tools om productiviteit naar een hoger niveau te tillen
avatarChatGPTOpenAIzoom

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600