Nieuws

Samsung Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra krijgen beveiligingsupdate

Samsung Galaxy S24-familie
© Samsung
Ook de Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra krijgen Samsungs beveiligingsupdate van oktober. Enkele dagen geleden was die er al voor de Galaxy S24 FE.

Zoals zo vaak wordt de update eerst uitgerold in de VS. Dar is die beschikbaar voor bepaalde provider-gebonden versies, waaronder die van AT&T. Weldra wordt de beveiligingspatch verwacht voor andere providers en ontgrendelde apparaten, evenals voor andere landen wereldwijd. Dat meldt SamMobile.

Update gericht op beveiliging

De ‘oktober 2024’-securitypatch verhelpt maar liefst 30 beveiligingsproblemen in Android en 12 die specifiek Galaxy-apparaten treffen. Daarnaast lost de update een kwetsbaarheid op die Galaxy-smartphones en smartwatches met bepaalde Exynos-processoren beïnvloedt, al geldt deze kwetsbaarheid niet voor de Exynos 2400-chip in de Galaxy S24 en S24+.

Gebruikers kunnen de update herkennen aan de laatste vier tekens van het buildnummer, namelijk AXI1. Om de update te installeren, ga je naar Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren.

Deze update biedt alleen beveiligingsoplossingen en bevat geen nieuwe functies. Dit zal waarschijnlijk ook het geval zijn voor de meeste Galaxy S24-updates dit jaar, omdat Samsung de Android 15- en One UI 7.0-update heeft uitgesteld tot 2025. Wel krijgen Galaxy S24-gebruikers in bepaalde markten, waaronder de VS, de kans om dit jaar deel te nemen aan de bètatest van One UI 7.0.

Uitgelicht artikel Samsung gebouw Samsungs chipproductie stokt en dat is slecht nieuws voor de Galaxy S25
Beveiliginggalaxy s24mobielsamsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen