Nieuws

Google lanceert gratis AI-fotogenerator Imagen 3 voor Gemini

Google Gemini, OpenAI ChatGPT en Microsoft Copilot app icoontjes
© iStock / Robert Way
Google heeft zijn nieuwste AI-afbeeldingsgenerator, Imagen 3, uitgerold naar alle Gemini-gebruikers, zowel op mobiele apparaten als op desktops.

Het systeem is nu gratis beschikbaar, maar er is een belangrijke beperking: het genereren van afbeeldingen van mensen is alleen mogelijk voor betalende gebruikers van het Gemini Advanced-abonnement. Dit premiumplan kost €18,99 per maand en maakt deel uit van het Google One AI Premium Plan.

Google omschrijft Imagen 3 als zijn meest geavanceerde afbeeldingsgenerator tot nu toe. Volgens het bedrijf is het systeem beter in het volgen van instructies en produceert het minder fouten dan eerdere versies. Gebruikers kunnen afbeeldingen genereren in verschillende stijlen, van fotorealistische landschappen tot olieverfschilderijen en zelfs klei-animaties. Een opvallend kenmerk van Imagen 3 is de verbeterde tekstweergave. Google claimt dat het zelfs mogelijk is om leesbare tekst toe te voegen aan tekeningen en andere beelden, hoewel dit nog niet altijd vlekkeloos werkt.

Een ander voordeel van Imagen 3 is dat er geen dagelijkse limieten zijn voor het aantal afbeeldingen dat je kunt maken, zelfs niet in de gratis versie. Elke afbeelding wordt echter afzonderlijk gegenereerd op basis van de ingevoerde prompt, en je krijgt een JPEG-bestand met een resolutie van 2048 x 2048 pixels.

Beperkingen

Hoewel het systeem indrukwekkende resultaten levert, zijn er enkele beperkingen die voor frustratie kunnen zorgen. Het grootste nadeel voor gratis gebruikers is dat het genereren van afbeeldingen van mensen niet mogelijk is. Zelfs met het betaalde Gemini Advanced-abonnement ondervinden sommige gebruikers, waaronder wijzelf, problemen met het genereren van menselijke afbeeldingen. Dit lijkt een probleem te zijn dat Google nog moet oplossen.

Desondanks biedt Imagen 3 veel mogelijkheden voor het creëren van afbeeldingen van dieren, landschappen en objecten. Daarnaast is het systeem sterk in het genereren van tekst in beelden, hoewel er nog ruimte is voor verbetering. Ondanks deze beperkingen lijkt Imagen 3 zich te positioneren als een van de beste AI-afbeeldingsgeneratoren van dit moment.

Uitgelicht artikel Google Gemini logo Gemini Live is nu gratis voor alle Android-gebruikers
geminigooglegoogle geminiLLM

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen