Nieuws

Wear OS 5-update voor Pixel Watch “later dit jaar” opnieuw uitgerold

Pixel Watch 3
© Google
De Wear OS 5-update voor oudere Pixel Watch-modellen is vanwege problemen stopgezet en nu heeft Google een update over de situatie gegeven .

Een paar weken geleden stopte Google met het uitrollen van de Wear OS 5-update voor zijn Pixel Watch en Pixel Watch 2-modellen, omdat de update er bij bepaalde gebruikers van deze smartwatches voor zorgde dat hun smartwatches vastliepen. Na de update kregen deze sommige gebruikers van de eerste en tweede generatie Pixel Watch een zwart scherm (met bluetoothlogo) te zien en konden ze er vervolgens niets meer mee.

Update over de uitrol van Wear OS 5

Door de update stop te zetten en een stappenplan te creëren voor mensen die last hadden van dit probleem, heeft Google het probleem natuurlijk al erkend, maar het is goed om te zien dat Google ons ook op de hoogte houdt van de status van dit probleem (via 9to5Google).

Via een ‘Update for WearOS 5 Expansion‘ liet een community manager van Google nogmaals weten dat het bedrijf op de hoogte is van dit probleem waar sommige Pixel Watch 1- en 2-gebruikers last van hebben en dat het ook nog actief aan een oplossing aan het werken is.

Nu heeft deze community manager dus ook gedeeld dat Google van plan is om de Wear OS 5-uitrol “later dit jaar” weer te starten, wanneer de problemen natuurlijk verholpen zijn. Dat zegt natuurlijk nog niet heel veel, maar het is in ieder geval goed om te weten dat je naar verwachting niet tot ergens in 2025 hoeft te wachten op Wear OS 5 als je een oudere Pixel Watch hebt. Zoals 9to5Google ook al aangeeft, weten we echter nog niet of het pauzeren van de update een invloed heeft op aankomende beveiligingsupdates voor de apparaten die wel al op Wear OS 5 draaien.

Niet voor iedereen een probleem

De software-update heeft namelijk niet bij iedereen voor problemen gezorgd. Sterker nog, de meeste mensen met een Pixel Watch 1 of 2 die er vroeg bij waren, en dus toegang hadden tot de update, hebben de update wel succesvol weten te installeren.

Als je zelf dus ook een oudere Pixel Watch hebt en de update gewoon gelukt is, dan hoef je je als het goed is nergens zorgen om te maken. Heb je de update nog niet gedaan? Dan is het dus een kwestie van wachten tot Google het probleem heeft opgelost.

Dit probleem lijkt overigens niet te bestaan voor de nieuwste Pixel Watch 3, dus als je Googles nieuwste smartwatch in huis hebt gehaald, moet je gewoon zonder problemen naar Wear OS 5 kunnen updaten (of misschien heb je dat al gedaan).

Uitgelicht artikel Google Pixel Watch 3 Google Pixel Watch 3 krijgt wel heel weinig updates
googlepixel watchPixel Watch 2pixel watch 3Wear OS 5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen