Nieuws

Google test Quick View voor volledige recepten in zoekresultaten

Quick View
© iStock
Binnenkort kunnen we in de zoekresultaten van Google volledige recepten terugvinden. Dankzij een nieuwe 'Quick View'-knop in de zoekmachine zal het niet meer nodig zijn om door websites te scrollen.

We kennen het allemaal: je zoekt online naar een recept, maar moet eerst door een hele berg foto’s en persoonlijke verhalen scrollen voordat je de ingrediënten en instructies vindt. Google speelt daarop in met de nieuwe ‘Quick View’-knop die recepten direct vanuit de zoekresultaten toont, waardoor je de website niet eens meer hoeft te bezoeken. 

De knop is gespot door The Verge, die als voorbeeld een zoekopdracht doet naar “chocolate chip cookie recipe”. Daarbij verscheen er een Quick View-optie voor de site Preppy Kitchen. De knop opent het volledige recept binnen de zoekpagina zelf, zonder dat je moet doorklikken. Volgens Google-woordvoerder Brianna Duff wil Google gebruikers op deze manier sneller toegang geven tot relevante informatie. “We hebben samenwerkingen met een beperkt aantal contentmakers om deze nieuwe ervaring te testen. Meer details kunnen we nog niet delen”, vertelde Duff aan Engadget.

Google spreekt eigen SEO-regels tegen

Het ironische aan deze functie? Google had eerder zelf bijgedragen aan de lange teksten op foodblogs. Door hun eigen SEO-beleid belanden langere berichten hoger in de zoekresultaten, wat bloggers motiveerde om uitgebreide intro’s te schrijven. Dat zal met deze functie wellicht minder nodig zijn. Tegelijkertijd kan het ook zorgen voor minder verkeer naar hun sites, wat hen dan weer financieel kan raken.

Hoewel Quick View voorlopig nog in de testfase zit (wij konden die nog niet doen opduiken), past de feature in een bredere trend. Google introduceert namelijk steeds meer functies waarmee gebruikers niet langer de zoekpagina hoeven te verlaten, zoals de recent gelanceerde AI Overviews. Daarmee lijkt Google de spelregels voor online content verder naar zijn hand te zetten.

Uitgelicht artikel Google zoekresultaten Google schroeft AI-samenvattingen fors terug
googleontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen