Nieuws

Gazelle presenteert vernieuwde Orange C8 en C8+ e-bikes

Gazelle Orange C8
© Gazelle
Gazelle heeft maandagochtend de vernieuwde (elektrische) Orange-serie gepresenteerd. Net als voorheen komt Gazelle met een Orange C8 en Orange C8+.

De Orange-serie is al jaren een van de populairste e-bikereeksen van Gazelle, wat logisch te verklaren is door de scherpe prijskaartjes. De Orange C8 is al verkrijgbaar vanaf 2.999 euro, terwijl de Orange C8+ 3.299 euro kost. Beide modellen zijn beschikbaar met een doorstapframe of een frame met bovenbuis. De batterij van de Orange C8 is in de bagagedrager verwerkt, waardoor je deze gemakkelijk kan verwijderen zodra je op je bestemming bent.

Bosch Active Line Plus

De rechtop-zithouding van de Orange-serie zorgt volgens Gazelle voor comfortabele fietstochten. Bovendien draagt het bij aan betere controle over de fiets en zicht op de weg. Handig om te weten: het is mogelijk om je zithouding zonder gereedschap aan te passen met de Switch-stuurpen, die we van andere Gazelle-fietsen kennen. Gazelle belooft verder dat de geveerde voorvork en verende zadelpen zorgen voor comfort, zelfs op de meest hobbelige wegen.

Voor de elektronische componenten van de Orange heeft Gazelle gekozen voor Bosch. De Bosch Active Line Plus-middenmotor biedt een koppel van 50 Nm bij een vermogen van 250 W. Deze motor kennen we al van de Gazelle Avignon C8 HMB. Op de Gazelle Orange C8 is de motor gekoppeld aan een Bosch Purion 200-kleurendisplay. Dat display geeft onder andere inzicht in je huidige snelheid, rotatiesnelheid van de pedalen en het resterende bereik. Je kan de Purion 200 bovendien verbinden met je smartphone via de Gazelle eBike Flow-app.

Gazelle meldt ten slotte dat zowel de Orange C8 als de C8+ zijn uitgerust met een Shimano Nexus 8-versnellingsnaaf met acht versnellingen, hydraulische schijfremmen en een 400Wh-batterij (er zijn grotere batterijen beschikbaar).

Riemaandrijving versus ketting

De vraag die overblijft is waarom de C8+ 300 euro duurder is dan de reguliere Orange C8. Dat komt door de riemaandrijving van de Orange C8+. De Gates-riemaandrijving van de C8+ is onderhoudsarm: je hoeft deze niet te smeren of te stellen. Zodra de riem versleten is, laat je deze eenvoudig vervangen door de fietsenmaker.

De Orange C8 van Gazelle heeft daarentegen nog een ketting die wel onderhoud vereist. Daarnaast is de C8+ voorzien van lederen handvatten (kunststof op de C8) en een Selle Royal Lena-zadel.

e-bikeelektrische fietsgazellegazelle orange c8ontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen